Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra el Dia Mundial de la Poesia d'avui amb un Taller de ‘Joies Poètiques’, ‘Del Poema a la Cançó’ i ‘Dibuixem Poesia’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/21/2022 10:12:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaLa Biblioteca Comarcal de Blanes celebra el Dia Mundial de la Poesia d'avui amb un Taller de ‘Joies Poètiques’, ‘Del Poema a la Cançó’ i ‘Dibuixem Poesia’

Divendres es va fer la tercera i darrera vetllada poètico-musical ‘Notes de Veu’ del ‘Projecte 78 RPM’

Al llarg de l’any la Biblioteca Comarcal de Blanes té marcades diverses dates al calendari que celebra amb especial intensitat, donada la naturalesa del servei que s’hi ofereix. Una d’elles coincideix amb la data d’avui, 21 de març, quan es commemora el Dia Mundial d’una de les formes és apreciades de l’expressió i identitat lingüística de la humanitat: la poesia.


Biblioteca Comarcal, divendres passat: tercera sessió 'Del Poema a la Cançó'
El dia Mundial de la Poesia és una ocasió per honrar als poetes, reviure tradicions orals de recitals de poesia, promoure la lectura, l’escriptura i l’ensenyament de la poesia, així com fomentar la convergència de la poesia amb altres arts. De manera especial amb aquest darrer sentit, la Biblioteca Comarcal de Blanes conrea aquesta opció, sobretot des que va ser nomenada Biblioteca UNESCO, i al llarg d’aquestes setmanes ha estat organitzant i allotjant diverses activitats.

Tres sessions de l’activitat ‘Del Poema a la Cançó’, amb música i poesia

Una d’elles ha estat relacionada amb les tres sessions que s’han allotjat del ‘Projecte 78 RPM-Foment de la Música a les Biblioteques’ del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona. Aquest 2022 ha estat la segona edició consecutiva, després que al 2021 es va fer de manera telemàtica, tractant-se la relació entre la música i el cinema.


Enguany la temàtica que s’ha estat fent a la Biblioteca Comarcal de Blanes duu per títol ‘Del Poema a la Cançó’. Es va encetar el 4 de març amb David Carabén i Margarida Casacuberta al voltant de Joan Vinyoli; l’11 de març Gemma Humet i Pere Martí van fer poesia cantada de Joana Raspall; i el passat divendres 18 de març es va fer l’activitat ‘Notes de Veu’ amb les i els alumnes del taller ‘El Plaer d’Escriure’ i les cantants del grup ‘Tres Voltes Rebel’.

‘Notes de Veu’ amb ‘El Plaer d’Escriure’ i ‘Tres Voltes Rebel’

La darrera experiència del ‘Projecte 78 RPM’ viscuda a Blanes va comptar amb les i els components del taller literari conduit per l’escriptora blanenca Montse Medalla, i les veus del grup musical blanenc, una iniciativa creada especialment per a la ocasió, que va combinar música, veu i escriptura. Montse Medalla va presentar les persones que formaven part dels dos grups d’escriptura, així com ‘Tres Voltes Rebel’: composat divendres per Mònica Rabassa, Laura Rabassa i Josep Bécares.


El grup musical va interpretar ‘Cançó de la petita nostàlgia’, de Maria Perpinyà; ‘Pols a la cara’, de Mireia Vidal Conte; ‘Cançó de fer camí’, de Maria Mercè Marçal; ‘Negra Sombra’, de Rosalía de Castro; i ‘Podries’, de Joana Raspall. Pel que fa als textos que es van llegir, Rosa Maria Molina va oferir ‘Elogio a las bibliotecas’; Eva Ariza el text de Joana Arenas ‘A partir de la guerra a Ucraïna’, ‘Sonet Íntim’ i ‘Paraules’; Mila Masegosa, Helena Casadevall i Rosa Eritja ‘Microrelats’; Mireia Montes ‘Petits Poemes’; Juan Manuel Morer ‘Brasil’; Núria Baldrich ‘Haikus’; Laia Domènech ‘Performance’; Montse Medalla ‘Poemes petits’; Mariano Viñas ‘18’ i ‘És fàcil ser feliç’; Josep Alum ‘Tres Poemes’; Clara Adell ‘Sin título’ i ‘Un altre poema’, i finalment Mònica Rabassa ‘Poemes seus’.


Inicialment s’esperava la participació de l’escriptor blanenc Joan Adell, guanyador de diversos premis de narrativa i poesia arreu dels Països Catalans. Finalment, però, no li va ser possible assistir per motius de salut, i en lloc seu el també escriptor i director dramaturg Josep Alum, va llegir un poema d’Adell com a comiat d’un acte que es va tancar amb la cançó ‘Podries’, de Joana Raspall. Val a dir que la vetllada de dissabte passat va comptar amb la directora de la biblioteca, Gemma Ciuró, com a mestre de cerimònies.

Taller de ‘Joies Poètiques’, ‘Dibuixem Poesia’ i ‘Cuinant Poesia’

L’endemà dissabte la Biblioteca Comarcal va allotjar una activitat més que original, directament relacionada amb la idea d’emparellar la poesia amb altres arts. Es tractava del taller ‘La Força de les Paraules: art i poesia’, que va consistir en fer joies en forma de poma i/o poemes que són una joia. Per a l’organització de l’activitat es va comptar amb la col·laboració de ‘Tacte Joiers’.


Biblioteca Comarcal, dissabte: taller de 'Joies Poètiques'
D’altra banda, divendres passat el Club de Lectura Juvenil va dedicar la seva sessió als llibres de poesia amb una experiència que també aprofundia en la fusió entre art i escriptura. Presentat amb el títol ‘Dibuixem Poesia’, els i les components del club van donar vida pictòrica a diferents expressions a través de dibuixos que estan exposats al vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes, on també hi ha –com no podia ser d’una altra manera- una Taula de Llibres amb motiu del ‘Dia Mundial de la Poesia’.


Biblioteca Comarcal, divendres: 'Dibuixem Poesia', del
Club de Lectura Juvenil
Les activitats organitzades a la biblioteca de Blanes amb motiu del Dia Mundial de la Poesia culminaran avui dilluns, coincidint amb aquesta jornada commemorativa. A les 6 de la tarda es farà una edició molt especial de ‘L’Hora del Conte’, ja que enlloc d’allotjar-se a la Biblioteca Comarcal, ho farà a la biblioteca de l’Escola Mossèn Joan Batlle, a Ca la Guidó. Moi Aznar oferirà ‘Cuinant Poesia’ per a nens i nenes a partir de 3 anys.

Data de realització: 03/21/2022 | Data de la darrera actualització: 03/21/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300