Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Bon Samarità i el Centre Cristià FEAM de Blanes recullen material humanitari del 23 al 31 de març per dur-lo a Ucraïna el 4 d’abril


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/22/2022 11:24:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BANDERA_PAUEl Bon Samarità i el Centre Cristià FEAM de Blanes recullen material humanitari del 23 al 31 de març per dur-lo a Ucraïna el 4 d’abril

Es pot dur menjar de llarga durada, material higiènic i sanitari, mantes i sacs de dormir són de dilluns a divendres a la nau d’ORVIS i el dissabte 26 de març a La Botiga Solidària d'El Bon Samarità

VEl Centre Cristià FEAM de Blanes, en coordinació amb la ONG d’Acció Solidària ‘El Bon Samarità’ de Blanes, han iniciat una recollida de material per dur-lo a Ucraïna a principis d’abril. Després d’haver participat els darrers dies en l’enviament de fons d’emergència per rescatar als nens de tres orfenats del país que està patint l’atac de Rússia, s’està preparant un carregament d’ajuda humanitària.

L’objectiu és que un equip encapçalat pel director de la ONG d’Acció Social i Solidària, Jaume Torrado, s’encarregui de fer la distribució a Ucraïna del material que s’hagi reunit aquí. Per aconseguir-ho, la recollida està previst que es faci a partir d’aquest proper dimecres 23 de març fins al dijous 31, ja que la data estimada per carregar el camió amb el material humanitari serà el divendres 1 d’abril, en funció del volum aplegat.

Permisos de l’exèrcit d’Ucraïna per entrar al país

Si es complissin aquestes previsions, la idea és que el camió surti de Blanes el dilluns o el dimarts, 4 i 5 d’abril, depenent de l’itinerari que hagi de fer el camió per coincidir amb la seva descàrrega de material i organització al magatzem de distribució situat a la ciutat de Marginea. EBS/CCFEAM de Blanes compta amb els seus homòlegs a Romania, que formen part del comboi humanitari al qual se sumarà l’equip que surti des de Blanes.

L’actuació conjunta és necessària per poder comptar amb els permisos de l’exèrcit d’Ucraïna per entrar al país i atendre la població civil, així com desplaçats interns afectats per la invasió. Es localitzen en ciutats com Smotrych, Jmeintsky, Bastanka i Mykolaiv, i aquesta setmana està previst intentar arribar fins a Harkov, des d’on la població civil està enviant S.O.S. perquè porten dos dies sense aigua ni aliments, amb milers de famílies atrapades.

Material Humanitari i Centres de Recollida del 23 al 31 de Març

El tipus de productes que es recullen són, essencialment, aliments de llarga durada, material higiènic i sanitari, així com mantes i sacs de dormir. Més concretament són:

    - Menjar amb caducitat de llarga durada
    - Llet i Llet en pols
    - Oli de gira-sol i/o oli de canola per cuinar
    - Bolquers per a nadons i nens/nenes
    - Matalassos i Sacs de Dormir
    - Roba de llit i mantes
    - Kits higiènics
    - Medicines
    - Material Sanitari
LLOCS DE RECOLLIDA
DIES i HORES

ORVIS CONNECTA – ORVIS 360

Nau de l’Avinguda de l’Estació nº 62

Polígon Industrial


De dilluns a Divendres

de 9 a 13 i de 15 a 18 h


La Botiga Solidària d’El Bon Samarità

Nau de l’Avinguda de l’Estació nº 70-72

Polígon Industrial


Dissabte 26 de Març

de 9 a 13 h






Data de realització: 03/22/2022 | Data de la darrera actualització: 03/22/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300