Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat de nou ‘L’Hora del Planeta’ tancant els llums de l’Ajuntament, Sant Joan i les fonts ornamentals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/27/2022 09:02:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

HoraPlaneta2012Blanes ha celebrat de nou ‘L’Hora del Planeta’ tancant els llums de l’Ajuntament, Sant Joan i les fonts ornamentals

L’objectiu d’aquests simbòlics gestos que es van fer dissabte a la nit és conscienciar sobre la lluita contra el canvi climàtic

L’Ajuntament de Blanes, fidel a la seva cita anual, s’ha sumat una vegada més a la celebració de l’Hora del Planeta, que ha tingut lloc aquest passat dissabte, coincidint amb el darrer cap de setmana del mes de març. La campanya internacional simbolitza la lluita contra el canvi climàtic a través de l’estalvi energètic es tradueix any rere any en apagar la il·luminació de sis indrets d’arreu del municipi.


Castell de Sant Joan, dissabte a la nit
El mes destacat de tots sis és l’edifici consistorial, on s’apaguen els llums ornamentals de la façana. D’altra banda, també es tanca la il·luminació d’un altre dels llocs emblemàtics que hi ha al municipi on comença la Costa Brava: el Castell de Sant Joan que hi ha al promontori des d’on es guaita una vista privilegiada de la població gironina.


La façana de l'Ajuntament de Blanes, sense il·luminar
Els altres quatre llocs que dissabte també es van quedar a les fosques amb motiu de l’Hora del Planeta van ser les Fonts Ornamentals que hi ha a la vila: a la Rotonda dels Focs, a les Places Solidaritat i dels Països Catalans, i a la Rotonda del Barri de La Plantera. L’apagada de l’enllumenat es va fer durant 60 minuts, el què dóna sentit al mateix títol de la campanya, ‘L’Hora del Planeta’, des de 2/4 de 9 fins 2/4 de 10 de la nit.


Fonts Ornamentals de Blanes sense il·luminar ahir a la nit
Una vegada més, perquè tot això fos possible, la coordinació ha anat a càrrec del Departament de Medi Ambient, comptant amb el suport dels Serveis Municipals, coneguts popularment com les Brigades Municipals, i l’empresa Aigües de Blanes. La idea és que els ajuntaments que donen suport a la campanya apaguin els seus edificis més emblemàtics, per això arreu del món dissabte van emmudir lumínicament monuments com ara la Torre Eiffel de París o el Coliseu de Roma.


Actualment ‘L’Hora del Planeta’ és un moviment mundial reconegut per milers de ciutats de més de 200 països que, durant les anteriors edicions, ja han arribat a apagar desenes de milers de monuments i edificis emblemàtics. La iniciativa uneix a ciutadans i ciutadanes, empreses, ajuntaments i tota mena d’institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.Data de realització: 03/27/2022 | Data de la darrera actualització: 03/27/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300