Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua recollint material humanitari per dur-lo en un camió a Ucraïna a principis d’abril


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/28/2022 11:46:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BANDERA_PAUBlanes continua recollint material humanitari per dur-lo en un camió a Ucraïna a principis d’abril

Aquest dissabte s’ha reforça la recollida a La Botiga Solidària del Bon Samarità, i de dilluns a dijous es continuarà fent a la nau d’ORVIS, organitzat pel Bon Samarità i el Centre Cristià FEAM

Durant aquests darrers dies s’ha intensificat a Blanes la campanya de recollida de material humanitari que es vol dur a Ucraïna a principis del proper mes d’abril. Ho està organitzat el Centre Cristià FEAM del municipi en coordinació amb la ONG d’Acció Solidària ‘El Bon Samarità’ després que recentment ja han participat en l’enviament de fons d’emergència per rescatar als nens de tres orfenats d’Ucraïna.


Recollida material humanitari per dur a Ucraïna, seu d'El Bon Samarità
Ara el què s’està preparant és un carregament d’ajuda humanitària. Un equip encapçalat pel president de la ONG d’Acció Solidària EBS, Jaume Torrado, s’encarregui de fer la distribució a Ucraïna del material que s’hagi aconseguit reunir aquí, a Blanes. La recollida de material va començar la setmana passada, i l’objectiu és enllestir-la dijous vinent, 31 de març, ja que la data estimada per carregar el camió és a principis d’abril, a concretar en funció del volum aplegat.

Recollida a la nau d’ORVIS i La Botiga Solidària EBS

Els dies laborables la recollida s’està fent a la nau d’ORVIS Connecta – ORVIS 360, que col·labora amb la causa solidària cedint les seves instal·lacions perquè s’hi vagi duent material. Després que els darrers dies ja es va iniciar la recollida, l’acció se seguirà fent aquesta darrera setmana de març, des d’avui dilluns i fins al dijous 31, en aquest mateix indret situat a l’Avinguda de l’Estació número 62: els matins de 9 a 13 h i a les tardes de 15 a 18 h.


D’altra banda, el passat dissabte també es va fer una recollida puntual durant tot el matí, des de les 9 i fins la 1 del migdia, a la nau de La Botiga Solidària d’El Bon Samarità (EBS), que també està situada a l’Avinguda de l’Estació. Per encoratjar els impulsors de l’acció solidària i agrair-los la tasca humanitària que estan fent, dissabte s’hi van apropar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la regidora d’Acció Social, Marian Anguita.


Els van rebre el president d’EBS, Jaume Torrado, acompanyat de Jonatan Martín-Arroyo, secretari i membre de la junta de l’entitat; David Pubill, pastor de l’Església Evangèlica, i altres membres de la comunitat. El camió carregat amb el material que s’hagi aconseguit reunir viatjarà fins al magatzem de distribució situat a la ciutat romanesa de Marginea. EBS/CCFEAM de Blanes compta amb els seus homòlegs a Romania, que formen part del comboi humanitari al qual se sumarà l’equip que surti des d’aquí.


L’actuació conjunta és necessària per poder comptar amb els permisos de l’exèrcit d’Ucraïna per entrar al país i atendre la població civil, així com desplaçats interns afectats per la invasió. Es localitzen en ciutats com Smotrych, Jmeintsky, Bastanka i Mykolaiv, i està previst intentar arribar fins a Harkov, des d’on la població civil està enviant S.O.S. perquè porten dos dies sense aigua ni aliments, amb milers de famílies atrapades.


Material Humanitari de Recollida fins al 31 de Març

El tipus de productes que es recullen són, essencialment, aliments de llarga durada, material higiènic i sanitari, així com mantes i sacs de dormir. Més concretament són:
    - Menjar amb caducitat de llarga durada
    - Llet i Llet en pols
    - Oli de gira-sol i/o oli de canola per cuinar
    - Bolquers per a nadons i nens/nenes
    - Matalassos i Sacs de Dormir
    - Roba de llit i mantes
    - Kits higiènics
    - Medicines
    - Material Sanitari
LLOC DE RECOLLIDA
DIES i HORES

ORVIS CONNECTA – ORVIS 360

Nau de l’Avinguda de l’Estació nº 62

Polígon Industrial


Del 28 al 31 de Març

de 9 a 13 i de 15 a 18 h




Data de realització: 03/28/2022 | Data de la darrera actualització: 03/28/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300