Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Campanya Ordinària de Donació de Sang a Blanes d’aquest març supera l’anterior, amb 249 participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/29/2022 09:38:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Campanya Ordinària de Donació de Sang a Blanes d’aquest març supera l’anterior, amb 249 participants

En la campanya del mes de desembre van participar 241 persones, i en aquesta primera ocasió del 2022 s’ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Santa Maria

Una vegada més, Blanes ha tornat a demostrar que és una de les ciutats on de manera habitual es compta amb una gran participació en les successives edicions de les Campanyes de Donació de Sang que es fan tant de manera ordinària com extraordinària. En aquest cas es tracta de fer balanç de la primera edició ordinària del 2022, que ha tingut lloc aquest mes de març.


Sala de Plens, donació de sang 17 i 18 de març
Més concretament, el dimecres 16 a la tarda es van fer donacions de plasma a la planta baixa del Teatre de Blanes, i tant el dijous 17 a la tarda com el divendres 18 durant tot el dia es van fer donacions de sang a la Sala de Plens de l’edifici consistorial. Totes tres jornades han estat un èxit de participació, valorat molt positivament per tota l’organització.

Nou rècord de participants en la Campanya de Donació de Març

En total, han participat en aquesta campanya ordinària del mes de març 249 persones, de les quals un total de 219 persones van poder acabar fent efectives les seves respectives donacions. La resta, un total de 30 persones, van quedar anotades com oferiments, però no van poder fer efectiva la donació perquè després de passar la revisió mèdica que es fa a tothom, van haver de ser descartades.


Dijous a la tarda es van fer un total de 84 donacions de sang –5 d’elles les van efectuar persones que participaven en una donació de sang per primera vegada- i 12 oferiments. L’endemà divendres, al llarg de la jornada que es va fer al matí i a la tarda, van haver 120 donacions de sang -19 d’elles per primera vegada- i 17 oferiments. Per la seva banda, durant la tarda del dimecres van haver 15 donacions de plasma i 1 oferiment.

Nombre PersonesTotal Dimecres, Dijous i Divendres
Donacions Sang
204
Oferiments Donació Sang
29
Nous Donants24
Donacions Plasma
15
Oferiments Donació Plasma
1
Donants de Medul·la Òssia3
Total Participants
249

Per últim també cal destacar que, sumant les dues sessions de dijous a la tarda i divendres durant tot el dia, van haver 3 donacions de medul·la òssia. Significa una més en relació a la campanya del mes de desembre, i es considera molt important que hi hagi persones que quedin registrades. Aquestes donacions passem a formar part del REDMO, Registre de Donants de Medul·la Òssia.

Col·laboració alumnes del Col·legi Santa Maria i properes jornades

Aquesta darrera Campanya Ordinària de Donació de Sang d’aquest mes de març ha comptat amb una col·laboració prou destacada. Es tractava d’alumnes de 3er d’ESO del Col·legi Santa Maria, que han actuat de voluntaris i voluntàries, acompanyades del respectiu professorat. Habitualment aquest tipus de tasques es fan als mateixos centres escolars, a través de campanyes extraordinàries puntuals, però en aquesta ocasió s’ha fet coincidint amb una jornada ordinària.


Un dels grups de voluntariat del Col·legi Santa Maria
Properament està previst que els alumnes de dos altres centres educatius de Blanes participin en aquesta experiència. Es tracta d’una banda de l’Escola Sa Forcanera, i de l’altra de l’Institut Sa Palomera, que allotjaran jornades de donació de sang el mateix dia, el dimarts 5 d’abril. A l’Escola Sa Forcanera l’horari del matí serà des de 2/4 de 12 fins 2/4 de 2, i a la tarda des de 2/4 de 3 fins 2/4 de 6.


Per la seva banda, a l’Institut Sa Palomera la jornada del 5 d’abril s’allargarà a partir de les 11 del matí fins les 2 del migdia, i des de les 3 de la tarda fins les 8 del vespre. A Blanes, les Campanyes de Donació de Sang estan organitzades pel Banc de Sang i Teixits de Girona amb el suport de l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida, Serveis Municipals i Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes, així com la Germandat de Donadors de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat.Data de realització: 03/29/2022 | Data de la darrera actualització: 03/29/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300