Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

DanStudio Blanes, l’Escola de Dansa més gran del territori gironí, celebra la seva inauguració ajornada per la pandèmia


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/30/2022 10:45:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DANSADanStudio Blanes, l’Escola de Dansa més gran del territori gironí, celebra la seva inauguració ajornada per la pandèmia

L’acte el van encapçalar la directora artística del centre, Natàlia Pérez, acompanyada pel coreògraf internacional Marco Batti, qui va ser el seu mestre

Hi ha vegades en què un esdeveniment, encara que es tardi en celebrar, no perd vigència. Sobretot ara que la pandèmia ha congelat en el temps tantes activitats i festejos que necessàriament s’han hagut d’anular o ajornar per una millor ocasió. Aquest és el cas de la inauguració oficial de DanStudio Blanes, l’Escola de Dansa més gran d’arreu de comarques gironines i l’alt Maresme, que ha hagut d’esperar dos anys per poder celebrar-se de manera festiva.


Marco Batti i Natàlia Pérez durant l'acte inaugural
Tot i que la COVID encara no hagi marxat del tot, sí que permet celebrar-ho amb mesures de seguretat més relaxades, de manera que el centre de dansa ha volgut aprofitar una feliç coincidència per organitzar la inauguració que es va haver d’ajornar fa dos anys. I és que fa uns dies Marco Batti, qui va ser director i professor de la directora i fundadora de DanStudio, Natàlia Pérez, va venir a Blanes per formar part del jurat internacional del 5è Concurs de Dansa Vila de Blanes.

Per això, aprofitant la seva estada al municipi, el centre de formació va decidir celebrar ara la inauguració que formalment mai no es va arribar a fer. Dit i fet, Marco Batti, va acceptar la invitació d’encapçalar la inauguració, allargant un xic més la seva estada a Blanes després que va finalitzar el concurs de dansa.


Marco Batti és el director i fundador de la companyia Balletto di Siena i de l’Ateneo della Danza d’Itàlia, i va ser director i professor de Natàlia Pérez, amb qui la uneix una llarga amistat més enllà de haver estat qui va contribuir a formar la seva vocació com a ballarina a nivell internacional. Natàlia Pérez va ser seleccionada l’any 2004 per entrar al Real Conservatori Maria Mariemma de Madrid i posteriorment a l’Ateneo de la Danza a Siena.


Va ser aquí on es va formar mitjançant el mètode Vaganova, tant a classe com a dalt l’escenari. Al 2014 va ser diplomada per l’American Ballet Theatre de Nova Yord i per l’Ateneo della Danza d’Itàlia. Ara bolca els seus coneixements professionals internacionals en les i els alumnes de DanStudio, on es combina el desenvolupament, la coordinació corporal, l’educació física i la diversió en dansa clàssica, dansa contemporània i altres especialitats.

L’escola de dansa més gran de comarques gironines

Actualment Natàlia Pérez és la directora artística de l’escola de dansa privada més gran que hi ha a cavall de comarques gironines i del nord de Barcelona. Amb 700 m2 d’instal·lacions, aquest 2022 compta amb uns 200 alumnes, principalment d’entre 3 i 18 anys d’edat que fan l’aprenentatge en diferents modalitats de dansa. També hi ha adults que, en aquest cas, acudeixen a classes de salsa, zumba o bachata, entre d’altres.


Per festejar la inauguració de les instal·lacions, ajornada des de la seva posada en marxa fa dos anys, DanStudio va convidar a assistir-hi alumnes, familiars i amics dels i les alumnes, així com les mateixes professores de l’acadèmia de ball. També es va convidar a assistir-hi al regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Albert Sanz, així com regidors i regidores i altres invitats especials.

La celebració es va encetar amb una breu exhibició de dansa a càrrec d’alumnes de DanStudio, que van oferir al públic assistent una mostra del seu bon fer a través de les coreografies que han participar recentment al 5è Concurs de Dansa Vila de Blanes. Tot seguit, una emocionada Natàlia Pérez va agrair a tots els assistents la seva presència, passant a la part més emotiva i oficial a l’hora.


D'esquerra a dreta: Albert Sanz, Natàlia Pérez i Quique Pérez
La directora de l’escola va demanar a Marco Batti que l’ajudés a descobrir la placa commemorativa de la inauguració, on precisament està inscrit el nom del mestre de la dansa italià. Tot seguit, el mateix coreògraf internacional va encarregar-se de signar la placa per immortalitzar un esdeveniment tan assenyalat per a la gran família de DanStudio que encapçala Natàlia Pérez.



Data de realització: 03/30/2022 | Data de la darrera actualització: 03/30/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300