Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Associació Contra el Càncer de Blanes celebra el Dia Mundial Contra el Càncer de Còlon amb una Taula informativa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/31/2022 09:11:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOL’Associació Contra el Càncer de Blanes celebra el Dia Mundial Contra el Càncer de Còlon amb una Taula informativa

Una vintena de persones també han començat aquesta setmana el projecte ‘En Marxa’ com una mesura més per reduir el risc de patir càncer amb una vida saludable

Aquest dijous 31 de març es commemora el Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer de Còlon, un dels més freqüents però també un dels més fàcils de tractar si es diagnostica aviat mitjançant el test de detecció de sang oculta en femta (TSOF). Es tracta d’una prova no invasiva i gens molesta que identifica sang no visible en la femta per detectar lesions en el còlon que podrien derivar en un tumor maligne.


Taula Informativa Prevenció Càncer de Còlon, dissabte al matí
Tots els homes i dones entre 50 i 69 anys haurien de participar en el programa de detecció precoç del càncer de còlon. El kit per realitzar aquesta prova acostuma a incloure un recipient, una petita espàtula, uns guants i un sobre per desar-hi la mostra. Cada kit porta les seves instruccions i es tracta d’una prova gratuïta que només cal sol·licitar al respectiu ambulatori per rebre’l i tornar-hi per dur-lo un cop s’hagi extret la mostra.


Precisament per informar sobre aquest senzill procés per poder prevenir el Càncer de Còlon, l’Associació Contra el Càncer de Blanes va organitzar aquest passat dissabte una Taula Informativa que es va instal·lar al seu lloc habitual: la Plaça d’Espanya. Al llarg de tot el matí es va repartir informació, es va vendre material de merchandising i també es va aprofitar per recollir donatius.

‘En Marxa’, una manera més de prevenir el càncer amb vida saludable

D’altra banda, aquesta mateixa setmana –la darrera del mes de març- una vintena de persones de Blanes han iniciat una nova experiència organitzada per l’Associació contra el Càncer de Blanes en coordinació amb la seu de l’entitat a Girona, i la col·laboració de ‘Nordic Walking Maniak’s’. Es tracta de l’activitat ‘En Marxa’, rutes saludables amb marxa nòrdica que a Blanes es duran a terme dos cops per setmana.


Primer dia sessions 'En Marxa', dilluns passat
Dilluns i dimecres, des de les 9 fins a 2/4 d’11 del matí, es farà una caminada per diversos indrets de Blanes sota l’alliçonament de tres monitors, de manera totalment gratuïta. Es considera que els hàbits de vida saludable contribueixen a reduir el risc de patir càncer en un 40%, a banda d’aconseguir altres tipus de beneficis.


Entre aquests avantatges s’hi inclouen millorar la flexibilitat, la forma física i la salut mental, i també contribueix a sentir-se millor i capaç de fer les activitats del dia a dia. Les rutes de marxa nòrdica també esdevé en un espai de trobada per fer activitat física en companyia, compartint experiències amb d’altres persones. I finalment, és una oportunitat per conèixer millor l’entorn de la vila, ja sigui un parc, la muntanya, el mar o el municipi on s’hi resideix.

Inicialment l’activitat ‘En Marxa’ hauria d’haver començat a Blanes a mitjans d’aquest mes de març, però el mal temps va fer aconsellable endarrerir-ho fins aquest passat dilluns. En la primera trobada de l’activitat es van fer les oportunes explicacions sobre l’activitat que es realitzarà durant les properes setmanes, començant per ½ hora de classe, seguida per 1 hora de caminada.


La idea és que l’activitat s’allargui fins a finals del proper mes de juny, i es farà de manera ininterrompuda cada dilluns i dimecres llevat del 18 d’abril, amb motiu del Dilluns de Pasqua, festivitat de la Setmana Santa. El nivell de dificultat de les rutes que es faran cada setmana és lleu, i es calcula en cada sessió es recorrerà una distància mitjana de 5 kilòmetres.Data de realització: 03/31/2022 | Data de la darrera actualització: 03/31/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300