Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple de Blanes aprova destinar 3’35 M€ per accions de promoció, projectes d’urbanització i equipaments


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/01/2022 09:00:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple de Blanes aprova destinar 3’35 M€ per accions de promoció, projectes d’urbanització i equipaments

Són per dinamitzacions turístiques i culturals; la Prefectura de la Policia Local i altres equipaments. També es va donar compte de la renúncia de Sergio Atalaya, que ha deixat C’s

El tema més destacat de la sessió plenària celebrada aquest ahir dijous per l’Ajuntament de Blanes es va debatre al llarg de quatre punts a l’ordre del dia. Es tractava de sengles modificacions del pressupost municipal vigent del 2022, amb l’objectiu d’endegar diverses accions i inversions. En total, sumen 3.354.519’68 €, dels quals la major part corresponen als 2.930.276’92 € que es destinaran a diversos projectes d’urbanització i nous equipaments.


Aprovació d'un dels quatre punts de l'ordre del dia que incloïa
modificacions de crèdit del pressupost 2022
D’aquesta última xifra, 1.800.000 € són per a la construcció de la nova Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil. Per la seva banda, 730.276’92 són per a l’execució de les primeres fases de la remodelació de la zona turística, i 400.000 € són per a la remodelació de l’antiga Escola Carles Faust perquè esdevingui en un nou Centre de Formació.

Per la seva banda, 389.242’76 € són per poder dur a terme diverses accions i inversions en temes relacionats amb Promoció de la Ciutat (fires, dinamització de la vila i turisme); Promoció i Dinamització Cultural; així com difusió i promoció del 50è aniversari del Concurs de Focs d’Artifici. Cal apuntar encara uns altres 35.000 € inclosos a la xifra global dels 3’35 M€, pel pagament d’una qüestió relacionada amb la Fundació de l’Hospital-Asil Sant Jaume.

Diferent recolzament dels temes per a inversions i promocions

Val a dir que cadascun dels quatre blocs d’inversions i accions de promoció van prosperar amb diferents posicionaments de vots dels regidors i regidores. Així, el bloc d’inversions per a la construcció d’equipaments i la remodelació de la zona turística és l’únic que es va aprovar amb la unanimitat de tothom. En canvi els altres tres van comptar amb posicionaments diferents.


Així, en el primer punt d’accions de promoció de la ciutat, fires, dinamització de la ciutat i accions de turisme, van votar a favor ERC, BECP i C’s. Per la seva banda, JxB i el nou regidor no adscrit, Sergio Atalaya, es van abstenir, i el PSC va votar en contra. El segon bloc per accions de promoció i dinamització cultural va ser recolzat per ERC i BECP, mentre que el PSC va votar en contra i la resta es van abstenir. Per últim, el tercer bloc per accions de promoció del 50è aniversari del Concurs de Focs d’Artifici va prosperar amb els vots a favor d’ERC, BECP i JxB, mentre que el PSC van votar en contra, i tant C’s com Sergio Atalaya es van abstenir.

Sergio Atalaya ha deixat el grup de Ciutadans

Una altra de les qüestions importants del ple va ser donar compte de la renúncia de Sergio Atalaya, que ha deixat el grup municipal de Ciutadans. Qui va ser cap de llista per aquest grup polític a les eleccions municipals del 2019 ja va anunciar fa uns dies de manera oficial la seva voluntat de passar a ser considerat regidor no adscrit. Ahir va explicar que s’havia vist obligat a deixar C’s per la deriva que havia experimentat la direcció del partit, remarcant també que no se n’anava a cap altre partit.


El nou regidor no adscrit, Sergio Atalaya
La decisió de Sergio Atalaya és igual a la que ja va prendre el maig del 2020 un altre representant de Ciutadans, José Morcillo. Això ha provocat que des d’ara el grup municipal de C’s es quedi amb un únic representant municipal, Cristhian Ortiz, que des del 2019 és el portaveu del grup. Respecte l’altre regidor no adscrit, José Morcillo, val a dir que precisament ahir dijous no va poder assistir al ple municipal, a causa d’un problema de salut greu que li va impedir assistir-hi.

Resta de punts a l’ordre del dia tractats al ple

Respecte les dues mocions presentades al ple d’ahir, una d’elles no va prosperar, i l’altra va ser retirada pels mateixos proponents. La primera proposta d’acord, presentada per C’s per a la instal·lació progressiva a les platges de Blanes dels ‘solmàfors’, és a dir: semàfors de sol, i va ser rebutjada pels vots d'ERC, JxB i Blanes en Comú Podem, l'abstenció del PSC. Només va comptar amb 1 vot a favor del proponent.


Per la seva banda, la moció del PSC en defensa del reconeixement de l’autogovern del Sàhara Occidental i de les polítiques de cooperació local amb el poble sahrauí va ser retirada pels mateixos proponents. Respecte els altres dos punts inclosos a l’ordre del dia –convenis en matèria de gestió de residus i modificació d’un article del POUM per a la dotació de places d’aparcaments dels establiments hotelers, es van aprovar per unanimitat.
Data de realització: 04/01/2022 | Data de la darrera actualització: 04/01/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300