Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comencen a Blanes les Jornades Internacionals sobre Medi Ambient de l’Aliança Inogen


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/04/2022 12:18:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOComencen a Blanes les Jornades Internacionals sobre Medi Ambient de l’Aliança Inogen

L’alcalde, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, han donat aquest matí la benvinguda als 200 participants procedents d’arreu del món

Avui al matí han començat a Blanes les jornades internacionals sobre temes mediambientals que estan tenint lloc al municipi on comença la Costa Brava durant aquesta setmana. S’allotgen a la Sala d’Actes de la Confraria de Pescadors de Blanes, a l’Espai Grenyal, i apleguen uns 200 participants sumant els què han vingut a Blanes presencialment i els qui ho estan seguint telemàticament en streaming.


L’esdeveniment que està tenint lloc a Blanes s’inclou dins el seguit d’actes commemoratius del 20è aniversari de l’Aliança de Consultors Internacional Inogen, que aquest 2022 ha triat Blanes per fer la seva trobada anual. Al coincidir amb aquesta efemèride –dues dècades treballant junts des d’arreu del món-, la reunió està sent encara més especial del què ja sol ser de manera habitual.

L’Aliança Internacional Inogen compta actualment amb diversos membres que treballen a més de 150 països d’arreu del món en projectes de medi ambient, seguretat i salut, i sostenibilitat. L’objectiu de la trobada d’aquest mes d’abril és compartir amb totes i tots els assistents els projectes més emblemàtics en què estan treballant i crear sinèrgies per treballar en camps com la responsabilitat ambiental, social i governança tant de les empreses com de les institucions.


L’Aliança Internacional Inogen ha escollit Blanes per celebrar-hi aquesta trobada perquè un dels seus membres, MediTerra Consultors Ambientals, hi té la seva seu. MediTerra és una empresa consultora que, des de la seva fundació l’any 1998, s’ha especialitzat en qüestions mediambientals.

Benvinguda a càrrec de l’alcalde i la tinenta d’alcalde de Medi Ambient

Abans de començar a tractar els diferents temes que formen part del programa de continguts, la jornada inaugural d’aquest dilluns s’ha encetat amb unes paraules a càrrec de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui ha donat la benvinguda a tots els participants. El batlle ha recordat els principals atractius naturals i d’interès cultural que hi ha al municipi, destacant en especial el fet singular que compta amb dos paratges naturals emblemàtics com són el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Tropical Pinya de Rosa.


Benvinguda de l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa
Per la seva banda, la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, ha explicat als participants els diferents projectes d’aquest àmbit en què està treballant actualment l’Ajuntament de Blanes. En aquest sentit, ha fet una referència en especial a la tasca que s’està fent amb la Generalitat perquè es pugui declarar Reserva Natural la Desembocadura de la Tordera. Actualment està catalogat com a zona humida, inclosa al PEIN i a la Xarxa Natura 2000. Arran que el gener del 2020 el Temporal Glòria va formar una llacuna natural, els veïns ajuntaments de Blanes i Malgrat han sumat esforços amb aquest objectiu.


Benvinguda de la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada
Jornades Internacional sobre Medi Ambient

Val a dir que, amb motiu d’aquestes jornades internacionals, els i les participants estan allotjats a Blanes, i durant la seva estada també tenen previst fer sortides guiades per conèixer els encants i atractius del territori, així com a les seves àrees d’influència. Abans que avui al matí comencessin les jornades de treball pròpiament dites, aquest passat diumenge el van aprofitar per fer una visita a la ciutat de Girona.


D'esquerra a dreta: Marina Vall·llosada, Àngel Canosa i Jordi Boronat,
de l'empresa de Blanes MediTerra
D’altra banda, durant aquesta setmana també tenen concertada una passejada pel Jardí Botànic Marimurtra, un exemple vivent del seu compromís envers el medi ambient i la sostenibilitat, així com de les interaccions que promou entre l’activitat humana i els tresors naturals que hi ha al seu paratge. La reunió anual de l’Aliança Inogen està previst que finalitzi dimecres vinent.Data de realització: 04/04/2022 | Data de la darrera actualització: 04/04/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300