Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 1.000 alumnes de secundària de Blanes han visitat la Nau4 Espai Jove per donar a conèixer el servei


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/05/2022 12:09:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 1.000 alumnes de secundària de Blanes han visitat la Nau4 Espai Jove per donar a conèixer el servei

Organitzat per l’Àrea de Joventut de Blanes, l’objectiu ha estat fer una presa de contacte de l’espai a una nova generació que potser encara no l’havia visitat i recollir propostes

Aquest primer trimestre ha culminat la fase final de les visites per conèixer organitzades a la Nau4 Espai Jove. Al llarg dels darrers mesos més d’un miler d’alumnes de secundària de Blanes han estat visitant i coneixent in situ les instal·lacions que allotgen Nau4 Espai Jove o, dit d’una altra manera, el Casal Jove de l’Ajuntament de Blanes.


Visites estudiants ensenyament secundari a la NAU4 Espai Jove
Ha estat una iniciativa organitzada per l’Àrea de Joventut, i s’ha adreçat als nois i noies que estan estudiant tercer i quart d’ESO als centres d’ensenyament secundari de la vila, perquè fessin una presa de contacte i es familiaritzessin amb un servei que està única i exclusivament destinat a elles i ells.

Les visites van començar a fer-se durant la passada tardor, continuant durant l’hivern i els darrers dies de març. Aquestes preses de contacte amb grups reduïts d’alumnes han estat molt ben valorades tant per l’organització com pel propi alumnat. No tan sols perquè ha tingut l’ocasió de conèixer aquest servei, sinó perquè han tingut una part activa durant les visites.


L’objectiu a l’hora d’organitzar aquesta experiència no ha estat d’altre que donar a conèixer a una nova generació de joves la Nau4 Espai Jove, allotjada a l’Avinguda de l’Estació 70, a la nau 4 del polígon industrial. Així, han pogut visitar físicament l’espai on poden dur a terme diverses activitats.


També l’han localitzat perquè esdevingui en el punt de referència per a la joventut i coneguin que els pot ser útil pels seus interessos, aprenentatges i emancipació cap a la vida adulta. Una sèrie d’aspectes molt a tenir en compte en un moment especialment crític a l’hora de dibuixar i triar com els agradaria que pogués ser el seu propi futur.

Visita a les instal·lacions i recollida de propostes d’activitats

Sense cap mena de dubte, la millor manera de conèixer un lloc és visitar-lo en primera persona, donar-hi una volta i familiaritzar-se amb la seva fesomia. Per això, aplicant aquesta lògica, l’Àrea de Joventut va convocar les i els alumnes dels centres de secundària perquè fessin una jornada in situ, en visites programades que s’allargaven al llarg de gairebé dues hores.


Durant aquest espai de temps, els i les joves han estat participant en quatre activitats diferents. La primera d’ella és L’Espai de Trobada, en què han conegut les possibilitats que tenen al seu abast si s’acosten una tarda qualsevol a Nau4: futbolí, pin-pong, material de circ, etc. La segona proposta ha estat més activa, amb jocs d’expressió corporal, teatral i musical triades a l’atzar. En aquesta activitat l’alumnat s’ha pogut familiaritzar amb els tallers de caràcter més artístic, els què habitualment es desenvolupen a la Nau4 amb l’equipament amb què compta la sala que està a disposició de tothom qui vulgui experimentar i provar-lo.

La tercera activitat que se’ls ha proposat ha estat participar en la Gimcana del PIJ (Punt d’Informació Juvenil), a partir de la qual han tingut l’ocasió de conèixer les diferents sales de l’Espai Jove. D’igual manera, se’ls ha demanat resoldre proves per conèixer què és i què els ofereix, emplaçat físicament al cèntric Carrer Ample de Blanes.


Per últim, la quarta proposta –potser la més engrescadora, que ha donat els fruits esperats- ha consistit en un Taller de Participació, on les i els joves han esbrinat les activitats que s’han dut a terme darrerament a la Nau4. Aquí l’activitat ha consistit en què l’alumnat s’ha posat en la pell de l’equip dinamitzador i ha elaborat una proposta d’activitats que li agradaria que duguessin a terme a l’espai.
Data de realització: 04/05/2022 | Data de la darrera actualització: 04/05/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300