Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat avui el Dia Mundial de l’Activitat Física amb exercicis d’estiraments i una caminada saludable


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/06/2022 12:19:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha celebrat avui el Dia Mundial de l’Activitat Física amb exercicis d’estiraments i una caminada saludable

L’activitat gratuïta s’ha fet avui al matí arran de mar, organitzada per Dipsalut, l’EAP Blanes i l’Ajuntament, adreçada a públic de totes les edats i condicions físiques

En el cas de Blanes, no és cap novetat afirmar que es tracta d’una vila molt activa, on tant vilatans com visitants no s’ho pensen dues vegades per apuntar-se a esdeveniments que impliquin moure’s, i més encara quan la salut hi està directament lligada. Avui dimecres, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, la ciutat on comença la Costa Brava, ha tornat a demostrar que és així.


Caminada Saludable a Blanes amb motiu del
Dia Mundial de l'Activitat Física 2022
Aquest matí diverses persones han participat en la proposta feta des de Dipsalut conjuntament amb l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Blanes, comptant amb el suport de l’Ajuntament d’aquesta localitat. Es tractava d’una sessió gratuïta que ha inclòs dues activitats. En primer lloc s’ha treballat el to muscular amb una sèrie d’estiraments i exercicis per treure’s l’encarcarament de sobre.

Després, s’ha proposat participar en una caminada saludable que s’ha iniciat al centre de Blanes i ha transcorregut pel Passeig de Mar, molt proper al lloc de trobada inicial, per acabar de gaudir plegats i plegades de l’experiència. L’objectiu és donar a conèixer els beneficis que aporta l’exercici físic a la salut i al benestar de les persones, i més encara si es fa a l’aire lliure i no pas en un recinte tancat.


La tinenta d'alcalde de Medi Ambient i Salut, Marina Vall·llosada,
amb els representants del CAP Blanes i Dipsalut
Els i les participants han tingut l’ocasió d’activar el cos i la ment i, després dels estiraments, han donat un volt pel Passeig Marítim, podent gaudir de la sempre beneficiosa acció del mar i la brisa marina. Per finalitzar l’activitat, s’ha fet un retorn a la calma amb una nova sessió d’estiraments i relaxació que ha contribuït encara més a conscienciar sobre els beneficis dels hàbits saludables. Abans de començar la sessió, s’ha acostat per saludar als participants la tinenta d’alcalde de Salut i Medi Ambient, Marina Vall·llosada, qui també ha elogiat la idea d’organitzar l’activitat.

Dia Mundial de l’Activitat Física: ‘Mou la Vida’

L’objectiu del Dia Mundial de l’Activitat Física que se celebra coincidint amb la data d’avui dimecres, 6 d’abril, és promoure l’activitat física com a eina de salut i benestar, així com estendre els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factores de risc de mor als països occidentals. El lema mundial d’aquest 2022 és ‘Mou la Vida’, que inclou diverses propostes.


Exercicis d'estirament previs
Una d’elles són 10 trucs per fer més activa la vida quotidiana de tothom. Així, es recorda que el cor és el motor de la vida de tothom, recomanant fer exercicis aeròbics i de força setmanals; trencar amb el comportament sedentari, aixecant-se cada 30-60 minuts per estirar les cames, els braços i el tronc; i limitar el temps davant la pantalla sempre que es pugui.

En quart lloc es recomana escoltar música per animar-se a moure’s; així com també quedar amb amistats o grups de persones per fer activitat, ja que les relacions socials són importants pel benestar i contribueixen a millorar la qualitat de vida. La sisena recomanació és fer rutes culturals i urbanes, perquè la natura i la cultura aporten salut; i en setè lloc parar atenció a les oportunitats que s’ofereixen al propi municipi per incrementar la mobilitat activa i sostenible.


La participació en les activitat de la pròpia comunitat; posar en moviment l’oci propi el cap de setmana o en el temps de lleure; i dedicar una estona al dia a relaxar la ment són les tres darreres recomanacions editades amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física. Val a dir per últim, que aquest 2022 la campanya específica per a l’Atenció Primària, en el marc de Suma Salut és ‘Activa’t i Comença a Sumar’.
Data de realització: 04/06/2022 | Data de la darrera actualització: 04/06/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300