Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aquesta matinada ha sortit de Blanes un tràiler carregat amb 26 tones d’ajut humanitari per Ucraïna


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/07/2022 07:41:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aquesta matinada ha sortit de Blanes un tràiler carregat amb 26 tones d’ajut humanitari per Ucraïna

Ho han coordinat el Centre Cristià FEAM de Blanes i la ONG d’Acció Solidària ‘El Bon Samarità’ i dissabte viatjaran 5 voluntaris a Ucraïna per fer el repartiment prop de Kíiv

Finalment ha esta possible assolir l’objectiu, i la recollida de material ha pogut finalitzar un dia abans del què s’havia previst, després que es va ampliar el període per poder aprofitar al màxim la capacitat del transport de què es disposava. S’han recollit més de 26 tones d’ajut humanitari per Ucraïna, que han sortit aquesta matinada de dijous des de Blanes, carregades en un tràiler de grans dimensions ple a vessar, amb primera parada a Romania.


Càrrega del material d'ajut humanitari al tràiler amb destí a Ucraïna,
dimecres al vespre
El procés per anar carregant de material el vehicle va començar aquest passat dimecres al migdia, a càrrec de diversos voluntaris i voluntàries, que es van anar coordinant durant hores per omplir-lo. Es tractava de deixar-ho tot llest ahir dimecres perquè a primera hora d’aquest dijous el tràiler pogués emprendre el viatge d’anada, tal com així ha estat.

Voluntaris de Blanes faran el repartiment prop de Kíiv

La coordinació d’aquesta acció ha anat a càrrec del Centre Cristià FEAM de Blanes conjuntament amb la ONG d’Acció Solidària ‘El Bon Samarità’, comptant amb el suport de diverses empreses i institucions així com –sobretot- l’activa col·laboració de la societat blanenca. La previsió és que el tràiler arribi dissabte al migdia al pas de Siret, prop de la frontera entre Romania i Ucraïna. Paral·lelament, demà divendres a la nit marxaran en direcció a Romania cinc voluntaris de Blanes.


L’objectiu que s’han marcat és arribar dissabte de matinada per fer la descàrrega del camió i traslladar el material en diferents furgonetes que formaran part d’un comboi humanitari per travessar la frontera de Romania amb Ucraïna. L’exèrcit ucraïnès ha donat els permisos necessaris perquè puguin creuar la frontera i arribar al seu destí final, la fita que es volia assolir des d’un principi.


Es tracta d’arribar fins a les portes de Kíiv, on la previsió en què es treballa és que puguin entrar-hi diumenge al matí per iniciar la distribució. Després de la feina de repartir el material, els cinc voluntaris marxaran d’Ucraïna dimarts per ser d’arribada a Blanes dimecres a la nit. Hauran pogut culminar un projecte que es va encetar a finals del passat mes de març.

Recollida de Material d’Ajut Humanitari des del 23 de març

Al llarg d’aquests darrers dies s’ha estat recollint material de diferent tipus en tres seus diferents: primer a la nau de l’empresa ORVIS, que ha col·laborat en el projecte i a La Botiga Solidària d’El Bon Samarità (EBS) i després a l’Auditori del Centre Cristià FEAM. La recollida de material ha estat un èxit per la resposta que ha tingut la societat blanenca, aportant allò que bonament s’adaptava als requisits. Tant és així que fins i tot ahir al migdia, quan ja s’estava carregant el tràiler amb el material, continuaven venint persones a la seu de recollida per dur-hi matalassos, bolquers, aliments i altres productes.


Ha estat una tasca feixuga, ja que calia anar distribuint el diferent tipus de material en palets, així com fer l’inventari i el llistat d’identificació perquè cada paquet estigués convenientment controlat. Per això el procés de càrrega s’ha hagut d’anar fent esgraonadament, traslladant des dels dos principals centres de recollida on estaven amuntegats fins al tràiler, on es van estar carregant amb l’ajuda de mitjans mecànics.


Els tipus de productes que s’han recollit són essencialment aliments de llarga durada, material higiènic i sanitari, així com mantes i sacs de dormir. Més concretament es demanava dur-hi menjar amb caducitat de llarga durada, llet i llet en pols, lli de gira-sol i oli de canola per cuinar, bolquers per a nadons i nens/nenes, matalassos i sacs de dormir, roba de llit i mantes, kits higiènics, medicines i material sanitari.
Data de realització: 04/07/2022 | Data de la darrera actualització: 04/07/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300