Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Casa Saladrigas de Blanes acull l’exposició fotogràfica ‘La Mirada de l’Arquitecte’, del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Girona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/09/2022 09:36:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Casa Saladrigas de Blanes acull l’exposició fotogràfica ‘La Mirada de l’Arquitecte’, del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Girona

Són instantànies de l’arquitecte Sigurd Lewerentz i de l’artista i professor de la Bauhaus Lázló Moholy-Nagy, una reflexió sobre la validesa de la fotografia per transmetre significats

L’emblemàtica Casa Saladrigas de Blanes acull fins el proper 30 d’abril una mostra que, sense cap mena de dubte, transcendeix el tipus d’esdeveniments que s’hi allotgen habitualment. Es tracta de l’exposició que es presenta amb el títol ‘La Mirada de l’Arquitecte: Sigurd Lewerentz i Lázló Moholy.Nagy’, i està organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes.


Exposició 'La Mirada de l'Arquitecte', del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
a Girona, divendres al vespre
La tarda d’aquest passat divendres va tenir lloc la inauguració oficial, encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Cultura, Albert Sanz, i pel comissari de l’exposició, l’arquitecte i membre de la Junta Directiva de la Demarcació de Girona del COAC, Josep Maria Torra. També van assistir-hi regidors i regidores del consistori, així com arquitectes de la vila.


Àngel Canosa, Albert Sanz i Josep Ma Torra
durant la inauguració
Aquesta és la segona ocasió recent en què les dues institucions col·laboren plegades organitzant una exposició. El setembre del 2019 Casa Saladrigas ja va allotjar l’exposició itinerant ‘La Casa Noucentista: Arquitectura Unifamiliar a Catalunya (1913-1932)’. Val a dir que precisament va iniciar el seu periple a Blanes perquè l’edifici on s’hi va acollir, Casa Saladrigas, és una de les més representatives del Noucentisme, dissenyada per l’arquitecte Isidre Puig Boada, qui va ser deixeble i col·laborador del genial arquitecte Antoni Gaudí.


L’exposició ‘La Mirada de l’Arquitecte: Sigurd Lewerentz i Lázló Moholy-Nagy’ es podrà visitar a Casa Saladrigas –Carer del Dcotor Roig i Raventós, 2- fins el 30 d’abril els matins de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h, i les tardes de dijous a dissabte, de 17 a 20 h.

‘La Mirada de l’Arquitecte: Sigurd Lewerentz i Lázló Moholy-Nagy’

La mostra forma part el cicle ‘L’Àlbum de l’Arquitecte’, promogut pel Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC, i reuneix les mirades fotogràfiques de l’arquitecte Sigurd Lewerentz i de l’artista i professor de la Bauhaus Lázló Moholy-Nagy. L’exposició fotogràfica pretén ser una reflexió sobre la validesa de la fotografia per aprofundir en el coneixement i transmetre significats, més enllà del seu intrínsec valor artístic.


En el cas de l’arquitecte Sigurd Lewerentz es mostra una selecció de 44 instantànies que varen ser preses durant el viatge que va fer des del nord d’Europa fins a Itàlia durant l’any 1909, fa més d’un segle enrere. Són fotografies que pertanyen a l’arxiu personal de l’arquitecte, incloses al Digital Museum escandinau. Potser els trets que millor el defineixen són el silenci, la soledat i la foscor. Per aquest motiu, la crítica l’ha anomenat sovint amb els qualificatius de nòrdic solitari, arquitecte silenciós, aïllat... una persona de tracte difícil sovint tancat en ell mateix, obstinat i obsessiu.


Per la seva banda, l’exposició també mostra 18 fotografies i 42 fotogrames de Lázló Moholy-Nagy, un artista polifacètic i un dels professors més emblemàtics de la coneguda Escola de la Bauhaus. VA experimentar en diversos camps, des de la pintura fins al cinema, passant per la fotografia i l’escenografia, entre d’altres. La seva activitat com a fotògraf inclou el què va anomenar fotogrames, és a dir: composicions abstractes creades interposant objectes, filtres o trames entre un focus de llum i un material sensible.


Data de realització: 04/09/2022 | Data de la darrera actualització: 04/09/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300