Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida dels actes populars de Setmana Santa a Blanes amb la tradicional Benedicció de Rams


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/10/2022 01:26:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SetmanaSanta_CreuTret de sortida dels actes populars de Setmana Santa a Blanes amb la tradicional Benedicció de Rams

Al llarg dels propers dies la ciutat on comença la Costa Brava bullirà d’activitats populars, culturals i esportives completades pels productes de fleca i pastisseria als seus 25 establiments

La tradicional benedicció de palmes, palmons i fulls de Lloret que ha tingut lloc a les tres parròquies de Blanes d’avui diumenge ha marcat l’inici del cicle de Setmana Santa, que s’allargarà fins al proper 19 d’abril, quan se celebra l’Aplec del Vilar. Un cicle festiu que especialment a la ciutat on comença la Costa Brava inclou un ample ventall d’activitats populars, culturals i esportives aptes per a tots els gustos.


Benedicció de Rams Parròquia Santa Maria, aquest diumenge al migdia
Després de la benedicció de palmes i palmons d’aquest diumenge els actes més tradicionals i populars, lligats a la tradició de la Setmana Santa, tindran lloc el dijous dia 14 a partir de les 5 de la tarda, amb la desfilada del grup de Manaies de la Legió V, que inclourà el relleu del capità. L’endemà divendres a les 12 del migdia la secció dels més petits, els Manaies Iuniores, desfilarà pel centre de la vila, incloent al seu temps el seu propi relleu del capità.


El mateix divendres a 2/4 de 10 de la nit hi haurà l’Anunci de la Processó que tornaran a protagonitzar els Manaies de Blanes, seguit per la Processó Penitencial del Sant Crist, que surt des de la Plaça de l’Església a les 10. Un dels moments més emotius és quan el portant de la Santa Creu –un dels quatre passos de què consta la processó- la carrega a pes per dur-la durant tot el recorregut i, posteriorment, la torna a descarregar a l’altar.


El diumenge 17 d’abril es farà la Processó del Ressuscitat i el Cant de l’Àngel, que començarà a ¼ de 12 del migdia amb la sortida de les dues imatges, novament des de l’Església Santa Maria, des d’on emprendran camins diferents fins que es retrobin a la Plaça dels Dies Feiners. Serà aquí on s’interpretarà el Cant de l’Àngel i, tot seguit, es retornarà en processó a la parròquia.


El cicle de la Setmana Santa compta a Blanes amb una festa afegida, ja que finalitza el dimarts de Pasqua amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar. La celebració, que enguany s’emplaça el dia 19, s’acull al Santuari del Vilar i constitueix una tradició molt arrelada al municipi al ser una jornada festiva aquí, i en canvi laborable a la resta de Catalunya. Com a acte religiós destacat, l’aplec inclou una missa a les 12 del migdia, així com una audició de sardanes a ¼ de 2 del migdia.

Promoció dels productes artesanals confeccionats per fleques i pastisseries

El millor complement per recuperar-se de tanta activitat són els dolços i productes artesanals típics d’aquests dies de Setmana Santa que es confeccionen a les fleques i pastisseria. Conscients d’aquest atractiu, des de Promoció de la Ciutat, que inclou l’Àrea de Turisme, Comerç i Empresa, aquest 2022 s’ha recuperat l’edició d’un element promocional que s’ha hagut de deixar de fer els darrers dos anys a causa de la pandèmia.


Fleques i Pastisseries de Blanes, avui al migdia
Es tracta del fulletó on s’hi recullen totes les activitats que es fan a Blanes durant aquests dies, que porta intercalades les exquisideses típiques de cada celebració en correspondència amb els dies en què tradicionalment es consumeixen. Així, avui diumenge el què toca és menjar de postres el típic ‘Tortell de Rams’, i el dilluns 18 d’abril la ‘Mona de Pasqua’. Altres dos elements típics són els ‘Ous de Pasqua’ i els ‘Bunyols de Quaresma’, que tant serveixen per postres, berenar o esmorzar.


Al fulletó editat en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès- s’ha inclòs no tan sols tota aquesta informació, sinó també els establiments de fleques i/o pastisseries repartides arreu de la geografia blanenca on es poden comprar. N’hi ha un total de 25, que pertanyen a un total de 17 empreses d’aquest ram: Dulce de Leche, Café’m, Can Mies, Dos Néts, Ferval, Fullpa, Gallostra, Gironès, Granier, Marina Dolç, Forn Noé, Merengue Merengue, Maxcipà, Orench, Pa Fi-Gutiérrez, PdePà i Sada.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/10/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300