Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemora el 91è aniversari de la Proclamació de la II República amb un Acte Institucional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2022 11:13:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes commemora el 91è aniversari de la Proclamació de la II República amb un Acte Institucional

Aquest matí s’ha fet una Ofrena Floral davant el Monument a les Víctimes del Franquisme, encapçalat per l’alcalde Àngel Canosa

Avui dijous, 14 d’abril, l’Ajuntament de Blanes ha commemorat el 91è aniversari de la proclamació de la II República amb un Acte Institucional que ha tingut lloc a primera hora del matí. S’ha celebrat davant el Monument a les Víctimes del Franquisme que hi ha davant el Cementiri Municipal, on tradicionalment acostuma a acollir-s’hi aquesta commemoració.


A les 9 del matí una comitiva encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, així com de diversos regidors i regidores del consistori blanenc, han participat en l’acte central de la commemoració. L’acte ha quedat centrat en una ofrena floral que ha consistit en dipositar un ram de flors davant del monument.


Tal dia com avui de fa 91 anys el president de la Generalitat, Francesc Macià, va proclamar la II República, un gest que hores més tard va desembocar en la seva mateixa proclamació arreu del territori espanyol. Aquesta fita va significar no tan sols la consecució d’altes quotes d’autogovern per a Catalunya, sinó també diverses millores en la consecució i assoliment de drets socials i llibertats.

Guanys com ara l’aposta per l’escola pública, les millores en sanitat i l’atenció a les persones, el reconeixement de les dones com a subjectes polítics i amb dret a votar; els drets de la classe treballadora; i la normalització de la llengua i la cultura catalanes. També es va aconseguir una major rellevància en l’àmbit del municipalisme en la vida política.


La tradició que l’Ajuntament de Blanes celebri un acte institucional amb motiu de la proclamació de la II República es va tornar a recuperar l’any passat, després que es va instaurar al 2005, amb motiu de la inauguració del conjunt escultòric dedicat a les víctimes del franquisme. També va ser al 2021 quan, amb motiu de la celebració d’aquest efemèride, es va inaugurar un banc pintat amb els colors de la bandera republicana a la Plaça Bru Centrich, el primer alcalde republicà de Blanes que va ser nomenat batlle de la vila fa 91 anys, el 14 d’abril de 1931.Data de realització: 04/14/2022 | Data de la darrera actualització: 04/14/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300