Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recupera la Cerimònia del Canvi de Capità dels Manaies Iuniores aixecant l’habitual expectació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/15/2022 01:54:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MANAIES IUNIORESBlanes recupera la Cerimònia del Canvi de Capità dels Manaies Iuniores aixecant l’habitual expectació

Avui s’ha pogut reviure la desfilada d’aquesta secció dels Manaies, pioners al territori, amb el nou comandament que ha passat a ser Dídac Navarro

Aquest divendres Blanes podríem dir que ha viscut la segona part de la recuperació d’una tradició de la Setmana Santa que es trobava molt a faltar: la desfilada dels Manaies de Blanes. Després que ahir es va fer la primera part, amb la popular 19a Cerimònia del Canvi de Capità, avui ha sigut el torn de la secció més jove de l’entitat, la dels Manaies Iuniores.


Aquesta secció que es va donar a conèixer per primera vegada tot just al 2015, essent pionera al territori. Els Manaies Iuniores de Blanes han desfilat pel centre de la vila amb una comitiva formada per 24 nois i noies que tenen entre 6 i 16 anys d’edat. La seva indumentària és la rèplica exacta dels manaies grans, i reprodueixen el màxim de fidelment tant la roba com l’armament que portaven fa més de 2000 anys els autèntics soldats romans.


De la mateixa manera que les cercaviles dels Manaies de Blanes-Legió V Macedònica congreguen sempre un gran nombre d’espectadors, les que protagonitzen des de fa uns anys els Manaies Iuniores també desperten anàloga expectació. Al llarg de la desfilada d’avui al migdia han estat centenars les persones que els han anat seguint en tot el recorregut pel centre de la vila, amb una barreja d’admiració per la solemnitat amb què desfilen, i sorpresa si no es coneix l’entitat.


Dídac Navarro és el nou capità dels Manaies Iuniores de Blanes

El nou capità dels Manaies Iuniores de Blanes és Dídac Navarro, de 12 anys d’edat i que, anàlogament a la cerimònia que es va fer ahir, ha rebut el relleu de mans d’una anterior capitana dels Manaies de Blanes, Magda Gascon. La cerimònia s’ha encetat amb una cercavila inicial empresa des de l’Arc dels Copatrons, al Carrer Ample, i ha seguit un curt recorregut fins aturar-se a la Plaça Verge Maria. En aquest indret ha tingut lloc un ritual similar al que ja van protagonitzar ahir els Manaies de Blanes-Legió V Macedònica: el canvi de capità.


A l'esquerra de la imatge, Dídac Navarro, el nou capità dels
Manaies Iuniores
Perquè la litúrgia fos encara més solemne, el relleu s’ha realitzat comptant amb la participació d’una figura representativa de cadascun dels armats adults. Posteriorment, la cerimònia s’ha completat amb una nova cercavila que ha finalitzat al Banc dels Músics del Passeig de Mar. La comitiva ja l’encapçalava el nou capità, Dídac Navarro, que abans d’emprendre la sortida de la segona part de la desfilada ha fet l’habitual i cerimonial salutació a la representació dels Manaies de Blanes que els acompanyaven.


Pel que fa a les novetats que han presentat enguany els Manaies Iuniores, han estat principalment dues. Una ha estat la figura del signífer, que ha passat a ocupar un altre noi diferent a fa dos anys, i l’altra la incorporació de la figura del còrnum, un instrument de vent del qual n’ha tingut cura una jove manaia iuniore.

Data de realització: 04/15/2022 | Data de la darrera actualització: 04/15/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300