Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recuperarà dimarts l’Aplec del Vilar, que es remunta al segle XVII, després de la pandèmia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/17/2022 02:04:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recuperarà dimarts l’Aplec del Vilar, que es remunta al segle XVII, després de la pandèmia

És una de les dues festes locals de la vila, i la tradició marca que se celebri amb una missa i una jornada a l’aire lliure en un dels espais més emblemàtics dels afores: el Santuari del Vilar

Hi ha moltes activitats, commemoracions i celebracions que la pandèmia ha impedit que es poguessin celebrar presencialment els darrers dos anys. Ara bé, una de les més nostrades, que tant al 2020 com al 2021 es van substituir amb actes alternatius i telemàtics perquè no es perdés la seva petjada, és l’Aplec del Vilar, que des de fa segles tanca la litúrgia del cicle de la Setmana Santa en aquest municipi on comença la Costa Brava.


Aplec del Vilar 2019
Se celebra el Dimarts de Pasqua, l’endemà del Dilluns de Pasqua en què tradicionalment els padrins i padrines regalen la Mona, i és la segona de les dues festes locals que es fan a Blanes. Sense una data exacta al calendari, marca la finalització del cicle de la Setmana Santa amb una celebració popular que encara perdura.

Al tractar-se d’una festivitat local oficial, se n’encarrega de la seva celebració l’Ajuntament de Blanes, en col·laboració amb l’Obreria del Vilar, que s’encarrega dels aspectes més religiosos de l’esdeveniment. Aquest 2022 els actes amb motiu de l’Aplec del Vilar s’encetaran a les 11 del matí amb la tradicional missa en sufragi de tots i totes les persones devotes i benefactores de la Mare de Déu del Vilar.


A les 12 del migdia vindrà la part més destacada del contingut religiós de l’aplec, amb l’Ofici de la Festa, que comptarà amb la participació del rector de Lloret de Mar, Martirià Brugada, qui s’encarregarà de l’homilia. Com és tradicional, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat dels regidors i regidores i dels membres de l’Obreria del Vilar encapçalaran la celebració a l’ermita, així com els caps de la Policia Local, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra.

Sardanes i Servei d’Autobús Gratuït per arnar i tornar de Santuari del Vilar

Un cop acabat l’ofici, a ¼ de 2 de la tarda es recuperarà una tradició que els darrers anys en què havia tingut lloc l’Aplec del Vilar s’havia canviat d’horari i s’havia emplaçat a la tarda. Es tracta de l’Audició de Sardanes, que s’allotjarà a l’Era del Vilar, a càrrec de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. Posteriorment, a les 2 de la tarda, les principals autoritats assistiran a un Dinar de Germanor.


Els actes religiosos es completaran a la tarda, a 2/4 de 5, amb el Rosari i la Novena, la Salve i el Comiat. Coincidint amb l’Aplec del Vilar es posarà en marxa un Servei d’Autobús gratuït per poder anar i tornar des de Blanes fins al Santuari. A diferència d’altres anys, l’autobús farà un recorregut més complet: sortida des de l’Estació d’Autobusos, s’aturarà davant la Parròquia de la Sagrada Família, al barri d’Els Pins, i des d’aquí seguirà fins la Plaça Catalunya.

Abans d’enfilar al seu destí final, al Santuari del Vilar, encara farà una darrera aturada al barri de Ca la Guidó. Hi haurà quatre serveis d’autobús: per anar al Vilar n’hi haurà un que sortirà des de Blanes a 2/4 d’11 del matí (les 10’15 h), i un altre que ho farà a 2/4 d’1 del migdia. Per contra, per tornar d’El Vilar fins a Blanes n’hi haurà un que sortirà a 2/4 de 12 del migdia, i un altre a les 14’00 h.

Data de realització: 04/17/2022 | Data de la darrera actualització: 04/17/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300