Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Cicle de Cinema Gaudí continua dijous al Teatre de Blanes amb ‘Mediterráneo’ que explica l’origen de la ONG Open Arms


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/19/2022 08:41:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Cicle de Cinema Gaudí continua dijous al Teatre de Blanes amb ‘Mediterráneo’ que explica l’origen de la ONG Open Arms

Protagonitzat per Dani Rovira i Eduard Fernández, el film tracta sobre la crisis humanitària de les persones refugiades: https://www.entrapolis.com/entradas/mediterraneo-teatre-de-blanes

Dijous vinent a les 8 del vespre el Teatre de Blanes acull la projecció d’una pel·lícula que no necessita de gaire preàmbuls: ‘Mediterráneo’, que es presenta a sí mateixa com una increïble història real. De fet així és, ja que tracta sobre la crisi humanitària de les persones refugiades que arriben a les costes europees en patera, alhora que explica l’origen de la coneguda ONG catalana Open Arms.


'Mediterráneo', dijous vinent al Teatre de Blanes,
dins el Cicle de Cinema Gaudí
Per centrar la història, el film el protagonitzen dos socorristes de Badalona interpretats per Dani Rovira i Eduard Fernández –que donen vida respectivament a Gerard Canals i Òscar Camps, fundadors de la ONG- que la tardor de l’any 2015 van viatjar fins a Lesbos, a Grècia, impactats per la fotografia que va donar la volta al món d’un nen ofegat en aigües del Mediterrani. Al arribar van descobrir una realitat que superava qualsevol malson: cada dia milers de persones arriscaven la seva vida fugint de conflictes armats sense que ningú exercís les tasques de rescat marítim.


Per això, els dos socorristes van decidir crear un equip de salvament conjuntament amb Esther i Nico –interpretats per Anna Castillo i Sergi López-, per intentar fer front a la situació i fer visible una realitat que afecta a tots els països europeus. Es l’inici de la ONG Open Arms que ja ha salvat a més de 60.000 persones a la mar, una història que la productora de cinema i televisió ‘Fasten Films’ va decidir tirar endavant, confiant-li la direcció a Marcel Barrena, qui ja ha demostrat amb anterioritat la seva capacitat per explicar històries humanes a pel·lícules com ara ‘Mon Petit’ (2012) i ‘100 Metros’ (2016).

Implicació d’Open Arms en el rodatge de ‘Mediterráneo’

A més a més, compta amb la necessària implicació de les persones reals que ha viscut les històries que es narren al film. Una pel·lícula de ficció però amb la realitat en primera línia. Els dos fundadors d’Open Arms han estat els millors aliats, havent assessorat l’equip del film perquè s’assegurés el màxim rigor realista del què s’estava narrant en imatges. També es va comptar amb el recolzament de Santi Palacios, el fotògraf guanyador del World Press Photo que va retratar de primera mà la història.


Per si aquesta premissa no fos suficient per fer interessant el visionat del film, cal afegir que aquest 2022 ha guanyat tres Premis Goya –millor direcció de producció, millor cançó i millor direcció de fotografia, a càrrec de Kiko de la Rica-, així com el Premi Gaudí Especial del Públic. Les entrades anticipades per veure ‘Mediterráneo’ es poden comprar anticipadament a https://www.entrapolis.com/entradas/mediterraneo-teatre-de-blanes

Data de realització: 04/19/2022 | Data de la darrera actualització: 04/19/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300