Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes estrena aquest cap de setmana l’espectacle ‘Montaña Rusa’, on la poesia i la música són el fil conductor


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/20/2022 11:21:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes estrena aquest cap de setmana l’espectacle ‘Montaña Rusa’, on la poesia i la música són el fil conductor

És una proposta allunyada d’estereotips, molt més que sumar poemes i cançons, dirigida per Claudio Ribas, amb intèrprets d’El Mirall, músics professionals i On Fire Productions

Aquest proper cap de setmana, en què el món de la literatura tindrà més protagonisme que mai, el Teatre de Blanes allotjarà un espectacle que, sense cap mena de dubte, no deixarà ningú indiferent. Es presenta sota un títol ple de significats: ‘Montaña Rusa’, però que ningú no es pensi que la cosa va d’entreteniment fàcil, de parc d’atraccions. És una proposta que certament farà vibrar els espectadors, però no pas per una atracció física, sinó perquè sacsejarà un muscle més difícil de commoure com són el cor i els sentiments.


Assaig 'Montaña Rusa', al Teatre de Blanes dissabte a les 21 h i
diumenge a les 19 h
Els dos conductors d’aquesta ‘Montaña Rusa’ són l’actriu Eva Ariza i el productor musical Claudio Ribas, qui ja feia temps que li donava voltes a la idea de crear un espectacle amb la poesia i la música com a protagonistes, però que anés més enllà dels estereotips recreats mil cops en aquest gènere. És a dir: es busca explicar una història sense necessitat que hi hagi un diàleg, una narració filada a través de poemes i cançons, però fugint de la mera juxtaposició dels dos ingredients.

Per construir l’espectacle hi ha un personatge que fa de fil conductor, però que no atén a cap mena de categorització. No és exactament un home, però tampoc una dona, i a través d’aquest personatge sense nom –com els altres tres actors i actrius que hi ha dalt l’escenari- el públic anirà descobrint una història on l’emoció és la part central i essencial.


La dramatúrgia es va filant a través d’una selecció de poemes i cançons de diferents autors i autores de tots els temps. Poesia tant de Gloria Fuertes, Antonio Machado o Federico García Lorca, com de Rosalía de Castro, Julio Cortázar o Alfonsina Storni: antiga i moderna. Pel que fa als temes musicals, hi ha cançons de Joaquin Sabina, però també la cobla ‘Mi Amigo’ o bé el tema de Miguel Poveda ‘No me encontraron’.

Col·laboració d’El Mirall, músics professionals i On Fire Productions

Els quatre actors que intervenen han treballat colze a colze amb la direcció, partint de la base inicial proposada per Claudio Ribas per construir un espectacle molt diferent, comptant a més a més amb l’ingredient qualitatiu que la música s’interpreta en viu i en directe. També col·labora el director i dramaturg Pep Alum, fundador del grup blanenc El Mirall, del qual els quatre actors i actrius en són membres actius: Carme Rodríguez, Anna Noguer, Eva Ariza i Xavier Puigdemont.


Completen l’elenc cinc músics i dos cantants a les ordres del director musical, a càrrec de Suli Campos. Són els músics Segio Guzmán, Claudi Ribas, Joan Carles Barnés, Luis Relucio i Raúl Mestres, conjuntament amb les veus de Núria Chamizo i Laura Fernández. Per últim, tant l’escenografia com el vestuari van a càrrec de On Fire Productions, que treballa amb bandes musicals fent tota mena d’esdeveniments i que, en aquest cas, s’ha involucrat al 100% en el muntatge que fiança una primera i sòlida base de treball musical i teatral.


‘Montaña Rusa’ tindrà lloc el dissabte 23 d’abril a les 21 h, i diumenge 24 d’abril a les 19 h. Les entrades anticipades, al preu de 10€, es poden comprar online a https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/363-montana-rusa.html
Data de realització: 04/20/2022 | Data de la darrera actualització: 04/20/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300