Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes comença a celebrar el Cultural Sant Jordi, que inclou la Marató de Presentació de Llibres a la Biblioteca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/22/2022 11:23:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes comença a celebrar el Cultural Sant Jordi, que inclou la Marató de Presentació de Llibres a la Biblioteca

Ahir ja es va presentar un primer llibre, i demà dissabte la pluja condicionarà el muntatge de les habituals parades de llibres i roses de les entitats al cèntric Carrer Ample

La ciutat on comença la Costa Brava ha començat a viure ja de manera anticipada la festa del Cultural Sant Jordi, una diada que aquest 2022 es podrà gaudir amb tota la intensitat pre-pandèmica. Un dels llocs on s’està celebrant de manera especial, com no podia ser d’una altra manera, és a la Biblioteca Comarcal.


Biblioteca Comarcal de Blanes, dijous al vespre
Presentació 'Torna a volar, papallona'
Aquí la festa literària ja es va encetar dimecres al matí amb una edició especial de l’activitat ‘Nascuts per Llegir’, per a infants de 0 a 3 anys, amb la narració ‘Sant Jordi al revés’, a càrrec de La Minúscula. Per la seva banda, els nens i nenes de a partir dels 3 anys tindran aquesta tarda de divendres la possibilitat d’assistir a l’Hora del Conte a la Biblioteca Infantil, on a les 6 de la tarda es presenta ‘El conte de l Gegant Dum Dum i la petita Tulipa’, a càrrec d’Animamundi Teatre.

‘Torna a volar, papallona’, preàmbul de la Marató de Presentació de Llibres

El vespre d’ahir la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal ja va allotjar el què es pot considerar el preàmbul de la Marató de Presentació de Llibres que s’està fent des d’aquest divendres, i que s’allargarà fins demà dissabte al matí. Aquest passat dijous es va presentar la novel·la ‘Torna a volar, papallona’, de l’autora gironina Neus Vila Figareda (Salt, 1967).


Mònica Aldegunde, Neus Vila i Ma Carme Ferrer
Se’n va encarregar d’introduir-la la coach blanenca Mònica Aldegunde, acompanyada de Ma Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, així com de la mateixa autora de l’obra. ‘Torna a volar, papallona’ és el debut literari de l’escriptora gironina, que defineix la seva creació com una miscel·lània de novel·la i assaig.


Una novel·la perquè explica una ficció: una parella que es retroba després de 40 anys de separació, tots dos quan ja són a prop de la setantena. Tal com s’explica a la sinopsi, “Cadascú ha viscut la seva vida, dibuixant el seu propi rumb. Però ara han decidit fer aquell cafè pendent i compartir tertúlies de passat i de present, un cap de setmana de setembre, prop del mar, a la idíl·lica Costa Brava. Però darrera d’aquesta història d’amor, d’amistat i de gratitud a la vida també hi ha un rerefons que parla d’un creixement personal, tal com apunta Neus Vila.

La Marató de Presentació de Llibres començarà avui al migdia amb ‘L’Art de Sobreviure’, de Ma Montserrat Martí, i continuarà a partir de 2/4 de 5 de la tarda amb Jordi Soliguer, qui parlarà de ‘Salabror’, seguit a 2/4 de 6 per Maria José Peralta amb ‘Luz en la Oscuridad: ángel muerto’. Posteriorment, a 2/4 de 7 del vespre, Pilar Chafer parlarà de ‘Culpable: no me olvides’; i finalment a 2/4 de 8 de la nit Elisabeth Gilmore presentarà ‘Los Juegos del Amor’.


Demà dissabte la marató continuarà a les 10 del matí amb Francesc Manrique, qui parlarà de la seva obra ‘Las Noches Despobladas’. A les 11 del matí serà el torn de Sabrina Acktar i la seva novel·la 'Bastarda’; a les 12 del migdia María P.D. Lledó parlarà del seu llibre ‘Amor de Madre o Como empezar la Casa por el Tejado’, i finalment a la 1 del migdia Sergi Borrell presentarà ‘Jack Daimon i el Retorn del Paradís’.

Altres activitats de la Diada de Sant Jordi condicionades per la pluja

Després que aquest matí s’ha pres la decisió d’ajornar el Concurs de Murals al Carrer per d’aquí a una setmana, el dissabte 30 d’abril, la resta d’activitats programades a l’aire lliure previstes per demà dissabte s’haurà d’estar pendent del cel per veure si es poden o no dur a terme. Una d’elles són les tradicionals parades de llibres i roses a càrrec d’entitats de la vila que està previst que s’instal·lin al cèntric Carrer Ample.


D’altra banda, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa també té previst fer demà dissabte una edició especial de ‘Conta Contes’. Inicialment s’havia de fer a la Plaça d’Espanya, però la previsió de pluja ha fet aconsellable canviar la ubicació, de manera que es farà finalment a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, a l’hora prevista, de 4 a 6 de la tarda.
Data de realització: 04/22/2022 | Data de la darrera actualització: 04/22/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300