Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal ha culminat avui la Diada de Sant Jordi amb centenars de visitants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/23/2022 01:49:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ROSA I LLIBRE SANT JORDILa Biblioteca Comarcal ha culminat avui la Diada de Sant Jordi amb centenars de visitants

Avui s'han allotjat les darreres sessions de la Marató de Presentació de Llibres, la Fira del Llibre Usat i un Taller d'Origami, i ahir una edició especial de l'Hora del Conte

Com no podia ser d’una altra manera, la Biblioteca Comarcal ha viscut la Diada de Sant Jordi d’avui amb l’habitual intensitat que acostuma a conferir a les seves celebracions. De fet, ja va començar a fer-ho dimecres passat amb una edició especial de ‘Nascuts per Llegir’. D’altra banda, avui dissabte ha culminat una experiència inèdita: la Marató de Presentació de Llibres que formava part de la ‘X Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca’.


Fira del Llibre Usat Sant Jordi 2022
Des del passat dijous a la tarda i fins el migdia d’avui dissabte, s’hauran presentat un total de 10 obres a càrrec dels seus autors. Dijous va encetar el periple l’autora gironina Neus Vila Figareda, qui va presentar ‘Torna a volar, papallona’, acompanyada de la coach blanenca Mònica Aldegunde, i de Ma Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya.


Gemma Ciuró, Ma Montserrat Martí Domingo i Marina Vall·llosada,
presentació 'L'Art de Sobreviure', divendres al migdia
Ahir divendres va continuar la Marató de Presentació de Llibres amb Ma Montserrat Martí Domingo, qui va parlar de la novel·la ‘L’Art de Sobreviure’, que tracta sobre la Sarah, una noia jueva soldat de les forces de defensa d’Israel que, tal com apunta el títol, només podrà sobreviure amb l’art. La tinenta d’alcalde de la Biblioteca Comarcal, Marina Vall·llosada, acompanyada de la directora del servei cultural, Gemma Ciuró, van encapçalar la presentació que va tenir lloc a les 12 del migdia. A la tarda la marató va continuar amb Jordi Soliguer, qui va parlar de ‘Salabror’; Maria José Peralta amb ‘Luz en la Oscuridad: ángel muerto’; Pilar Chafer va presentar ‘Culpable: no me olvides’; i finalment Elisabeth Gilmore va parlar de ‘Los Juegos del Amor’.


Presentació 'Amor de Madre o Como empezar la Casa por el Tejado,
aquest dissabte al migdia
Aquest dissabte l’experiència ha continuat amb Francesc Manrique i ‘Las Noches Despobladas’; Sabrina Acktar i la seva novel·la ‘Bastarda’; P.D. Lledó ha presentat ‘Amor de Madre o Como empezar la Casa por el Tejado’ –que ha congregat més d’una 50ena de persones de públic-; i finalment ha tancat la marató Sergi Borrell amb ‘Jack Daimon i el Retorn del Paradís’. L’activitat d’aquest dissabte a la Biblioteca s’ha completat amb una de les experiències que ja fa temps que s’hi acull: la Fira del Llibre Usat instal·lada al vestíbul.


L’Hora del Conte i Taller d’Origami

Tant la tarda d’aquest passat divendres com el migdia d’avui dissabte, també hi ha hagut dues altres activitats que han comptat amb un gran seguiment. Ahir es va fer una molt especial ‘Hora del Conte, amb ‘El Conte del Gegant Dum Dum i la petita Tulipa’, a càrrec d’Animamundi Teatre. Un espectacle a base de teatre d’ombres, una expressió molt antiga que permetia als pobles d’Orient recrear històriques mítiques, i que va encisar al públic infantil i adult que va assistir-hi.


L'Hora del Conte: 'El Conte del Gegant Dum Dum i la petita Tulipa',
divendres a la tarda
D’altra banda, al llarg d’aquest matí hi ha hagut dues sessions d’un Taller d’Origami presentat amb el títol ‘Sant Jordi, una tradició de paper’. Ha anat a càrrec de VD LF NT, el sobrenom amb què es presenta Vidal Font Paper, un col·lectiu que es dedica a compartir l’art d’explorar la simbiosi entre la llum i el paper, jugant amb les llums i les ombres per descobrir com es transforma un element tan habitual.


Taller d'Origami, dissabte al migdiaData de realització: 04/23/2022 | Data de la darrera actualització: 04/23/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300