Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes homenatja a Carl Faust, creador del Jardí Botànic Marimurtra, en el 70è aniversari de la seva mort


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/25/2022 10:13:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes homenatja a Carl Faust, creador del Jardí Botànic Marimurtra, en el 70è aniversari de la seva mort

El van encapçalar ahir l’alcalde i el president de la fundació, Jordi Xena, qui va obsequiar Àngel Canosa amb la primera obra del nou segell ‘Edicions de Marimurtra’, una biografia de Carl Faust

Seguint una tradició engegada des de ja fa uns quants anys, el migdia d’aquest passat diumenge es va perpetuar a Blanes una celebració molt senzilla, però no per això menys sentida. Es tracta de retre homenatge a qui va ser fundador del Jardí Botànic Marimurtra, Carl Faust, amb motiu de l’aniversari de la seva mort.


D'esquerra a dreta: Josep Borrell, Àngel Canosa, treballadores del
Jardí Botànic, Cristòfol Jordà i Jordi Xena, president de la Fundació Carl Faust
Per això, cada 24 d’abril s’organitza una ofrena floral que ahir es va tornar a realitzar, aquesta vegada coincidint amb el 70è aniversari d’ençà que va morir. La Fundació Carl Faust és la gestora del llegat patrimonial, científic, filosòfic i espiritual de Faust, i és qui s’encarrega d’organitzar l’homenatge que es va encetar al matí amb una primera ofrena floral davant la seva tomba, al Cementiri Municipal de Blanes.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, diposita l'ofrena floral
a l'escultura dedicada a Carl Faust
Posteriorment, la comitiva es va traslladar al Passeig de Mar, on va tenir lloc la segona part. Van encapçalar l’homenatge el president de la Fundació Carl Faust, Jordi Xena, conjuntament amb l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. També van assistir-hi dos altres patrons de la fundació: Christopher Witty i Cristòfol Jordà, així com el director gerent, Josep Borrell; treballadors i amics del Jardí Botànic Marimurtra.


Una vegada més, l’homenatge va consistir en fer una ofrena floral a l’escultura que representa Carl Faust, instal·lada l’any 2007 al Passeig de Mar, al costat del Mediterrani. La figura que representa al mecenes alemany té un llibre de botànica entre les mans i mira a la llunyania, en direcció a l’emplaçament del jardí, i des que es va instal·lar en aquest concorregut indret de Blanes, continua sent un dels motius d’atracció amb què compta el passeig.

Primera obra del nou segell propi ‘Edicions Marimurtra’

Després que va tenir lloc l’homenatge, el president de la Fundació Carl Faust va presentar a l’alcalde de Blanes la darrera novetat de l’entitat, que s’ha donat a conèixer precisament pocs dies abans de la Diada de Sant Jordi. Es tracta del propi segell editorial de la Fundació Carl Faust sota el nom d’Edicions Marimurtra, que vol ser un instrument a través del qual aportar continguts, materials i coneixement sobre l’obra de Carl Faust i la seva principal obra: el Jardí Botànic.


Jordi Xena lliura a Àngel Canosa la primera publicació
del nou segell 'Edicions Marimurtra'
‘Edicions Marimurtra’ és la primera editorial promoguda per un Jardí Botànic arreu de Catalunya, i la primera obra que s’edita sota aquest nou segell és una biografia de Carl Faust titulada ‘Carl Faust, biografia essencial’, que recull els trets més importants de la biografia que va publicar la Fundació Carl Faust l’any 2018 amb el títol ‘La república dels biòlegs’. L’autor d’aquesta nova versió de la biografia és novament el doctor en història Eduard Puigventós, autor de l’anterior biografia de Faust.

Per reblar la presentació, Jordi Xena va obsequiar Àngel Canosa amb un exemplar d’aquesta nova biografia. L’obra vol ser una eina de divulgació de la vida de Carl Faust que sigui més accessible pel gran públic, i incideix en els moments més transcendentals de la seva vida, donant una gran rellevància a les imatges i documentació gràfica.


A partir d’aquesta primera obra, ‘Edicions Marimurtra’ també obrirà altres col·leccions per aprofundir en temes relacionats amb la botànica, com ara les col·leccions estratègiques de Marimurtra o els resultats dels projectes de recerca aplicada que s’hi duen a terme. També es vol divulgar i donar a conèixer grans personatges de la biologia i la ciència que han passat pel Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, la recuperació de textos històrics, la divulgació del contingut de l’arxiu de la fundació, o la promoció i popularització de la botànica, entre d’altres.Data de realització: 04/25/2022 | Data de la darrera actualització: 04/25/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300