Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes recupera la festa del seu patró, Sant Jordi, amb una Missa Baturra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/25/2022 09:23:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes recupera la festa del seu patró, Sant Jordi, amb una Missa Baturra

Va tenir lloc el matí d’aquest passat diumenge a la Parròquia Santa Maria, i posteriorment membres de l’entitat van participar en un Dinar de Germanor

Si bé és prou conegut que Sant Jordi és el patró de Catalunya, el què no se sap tant és que també ho és d’Aragó, potser perquè en canvi la seva patrona, la Verge del Pilar, és qui potser acapara més el protagonisme amb diferència. Sigui com sigui, aquest 2022 l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca no ha volgut perdre l’oportunitat de recuperar una celebració que havia fet durant alguns anys.


El cor i la rondalla de l'Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca,
poc abans de començar la Missa Baturra
Es tractava de celebrar la festa del seu patró, Sant Jordi, gairebé amb els mateixos elements amb què es commemora la festa de la patrona. Primer es va fer una Missa Baturra a la Parròquia Santa Maria, i posteriorment membres i simpatitzants de l’entitat van participar en un Dinar de Germanor que va tenir lloc al migdia en un restaurant blanenc.


L'alcalde, Àngel Canosa, acompanyat de la presidenta
de l'entitat, Clara Bolea
La celebració per festejar la Festa del Patró d’Aragó, Sant Jordi, la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, Clara Bolea. Després d’aquesta festa, la següent cita destacada a l’agenda de l’entitat, relacionada amb la seva terra d’origen, ja s’emplaça de cara al 12 d’octubre, quan se celebra justament la Festa de la Verge del Pilar, la Pilarica.


Com sol ser habitual en les celebracions que organitza l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, l’eix principal són les veus i instruments musicals que formen part del cor i la rondalla. Al llarg de la litúrgia, entonen diversos cants que complementen el sentiment de pertinença envers la seva terra d’origen, que segueixen tenint molt present malgrat la distància.


Un altre dels ingredients típics que es va tornar a repetir ahir és que part del públic assistent, així com tots i totes les membres del cor i la rondalla, van participar a l’acte engalanats amb el vestit de festa d’Aragó. Altres persones van lluir el característic complement del conegut mocador de quadres negres i vermells, conegut com el ‘cachirulo’, una peça de vestuari típicament aragonesa.


Data de realització: 04/25/2022 | Data de la darrera actualització: 04/25/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300