Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Montaña Rusa’ captiva al públic del Teatre de Blanes en les dues sessions d’estrena d’aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/26/2022 11:25:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

‘Montaña Rusa’ captiva al públic del Teatre de Blanes en les dues sessions d’estrena d’aquest cap de setmana

Dirigida per Claudio Ribas, amb poesia i música en directe com a fil conductor, la proposta amb intèrprets d’El Mirall, músics professionals i On Fire Productions ha sorprès i emocionat

El Teatre de Blanes va estrenar el passat cap de setmana una proposta arriscada en els temps que corren, on la poesia i la música en directe són el fil conductor central. L’aposta, però, ha sortit més que rodona, ja que va captivar al 100% el públic que va assistir a les dues sessions de dissabte i diumenge, amb un pati de butaques ple de gom a gom.


El pati de butaques del Teatre de Blanes, ple de gom a gom,
dissabte a la nit en la 1a representació de 'Montaña Rusa'
Presentada sota el significatiu títol de ‘Montaña Rusa’, no es tractava certament de cap entreteniment fàcil, sinó precisament d’una continuada sotragada d’emocions i sentiments com només la poesia o la música són capaços de despertar. En poc més d’una hora, els i les espectadores van assistir a un esclat d’emocions que s’allunyava dels estereotips que tothom pot haver experimentat en alguna ocasió quan es parla d’una actuació que suma paraula i música.


Per aconseguir encisar al públic, seduït des del minut zero sense saber-ho, el complement inesperat són una il·luminació, una escenografia i unes imatges que, abans de prendre-li protagonisme a la poesia i la música, s’entrellacen en una coreografia atractiva i –sobretot- al servei de l’emoció que se sent a flor de pell. Els dos artífexs que han conduit amb la seva respectiva expertesa aquesta ‘Montaña Rusa’ a bon port són l’actriu Eva Ariza i el productor musical Claudio Ribas.


La poesia i la música, grans protagonistes de ‘Montaña Rusa’

Ja feia temps que es gestava el projecte de crear un espectacle amb la música i la poesia com a protagonistes, però també amb la inquietud d’aconseguir que s’anés més enllà de la mera declamació de textos i la interpretació d’una partitura. La pirueta dramàtica d’aconseguir fugir del què aquest tipus d’espectacles sol oferir s’ha assolit a base de molt d’esforç, però també d’abocar-hi professionalitat i coneixement en la matèria.


D’aquesta manera, s’aconsegueix explicar una història sense necessitat d’un diàleg, una narració filada a través de poemes i cançons, que compten amb un personatge central encarregat que el públic vagi descobrint un missatge on les emocions són la part essencial a reconèixer. Per filar la dramatúrgia es compta amb poemes i de diferents autors i autores de tots els temps. Rubén Darío, Pablo Neruda, Edgar Allan Poe, però també Gloria Fuertes, Rosalía de Castro, Antonio Machado, Gabriela Mistral o Federico García Lorca, entre d’altres.Pel que fa als temes musicals, hi ha cançons de Joaquin Sabina –la mítica ‘Y nos dieron las 10’- però també la cobla ‘Mi Amigo’, el tema de Miguel Poveda ‘No me encontraron’, o bé una altra cançó que no necessita presentacions: ‘Cantares’, de Joan Manuel Serrat. Precisament val a dir que, per complaure les reiterades peticions del públic que no deixava d’aplaudir en acabada la representació, es va oferir com a ‘bis’ un altre tema del cantautor del Poble Sec que també és abastament conegut: ‘Mediterráneo’.


‘El Mirall’, músics professionals i On Fire Productions

Partint de la base inicial proposada per Claudio Ribas, es compta amb l’impecable treball de diferents components que, sumats, construeixen l’espectacle. En la interpretació hi són les actrius i l’actor Carme Rodríguez, Eva Ariza, Anna Noguer i Xavier Puigdemont. Tots quatre són membres actrius del grup de teatre blanenc ‘El Mirall’. Precisament el seu director i fundador, Pep Alum, ha contribuït en la revisió dels textos i l’assessorament actoral.


Carme Rodríguez, actriu d'El Mirall
També han intervingut les cantants Núria Chamizo i Laura Fernández, i completen l’elenc cinc músics a les ordres de la direcció musical a càrrec de Suli Campos. Són Sergio Guzmán, Claudi Ribas, Joan Carles Barnés, Luis Relucio i Raúl Mestres. Per últim, la il·luminació és de Mariano Alfaya, les imatges en vídeo d’Andrew Russell, i l’escenografia d’On Fire Productions, una productora blanenca que treballa amb bandes musicals fent tota mena d’esdeveniments i que, en aquest cas, s’ha involucrat al 100% en la seva primera incursió que fusiona música i teatre.


Data de realització: 04/26/2022 | Data de la darrera actualització: 04/26/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300