Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà finalment dissabte el 35è Concurs de Murals al Carrer després que es va haver d’ajornar per la pluja


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/28/2022 02:11:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acollirà finalment dissabte el 35è Concurs de Murals al Carrer després que es va haver d’ajornar per la pluja

Participaran més de 700 escolars congregats al Passeig de la Mestrança, i com a novetat l’entrega de premis es farà el mateix dissabte a 2/4 de 6 de la tarda

Finalment, Blanes acollirà dissabte vinent l’esdeveniment més destacat del Cultural Sant Jordi que se celebra a la població on comença la Costa Brava. Es tracta del 35è Concurs de Murals al Carrer, que es recuperarà amb tots els ingredients que sempre l’han caracteritzat, després que els dos darrers anys s'ha hagut d’adaptar a d’altres formats per fer-ho compatible amb les mesures de prevenció COVID.


32è Concurs de Murals al Carrer 2019
Inicialment s’havia d’haver realitzat dissabte passat, coincidint precisament amb la Diada de Sant Jordi. Les adverses informacions meteorològiques, que anunciaven pluja i vent –una previsió que finalment es va complir-, van fer decidir a l’Ajuntament de Blanes d’ajornar l’esdeveniment per una setmana més tard, és a dir: per dissabte vinent, 30 d’abril.

Lliurament de Premis la tarda del dissabte: principal novetat

El 35è Concurs de Murals al Carrer tindrà el mateix format que les 32 primeres edicions, tot i que amb una destacada novetat. A l’hora de fer l’entrega de premis, el què se solia fer tradicionalment era emplaçar-ho per l’endemà del concurs, és a dir, el diumenge al matí. Aquest 2022, en canvi, s’ha decidit avançar-ho perquè tingui lloc el mateix dia de la celebració del concurs, la tarda del dissabte, a partir de 2/4 de 6.


El lliurament s’allotjarà al Banc dels Músics del Passeig de Mar, al costat del Monument al Sardanista. Un cop desvetllat els noms dels guanyadors i guanyadores s’oferirà un espectacle infantil a càrrec del cantant i animador cultural Pep Puigdemont, que distraurà la concurrència –tant als petits com als grans- amb l’espectacle titulat ‘Dracs, Balls i Roses’.

700 escolars d’arreu del municipi participen al concurs en 2 categories

Abans, al llarg de tot el matí –de 10 a 13 h-, haurà tingut lloc el moment estel·lar, quan s’aplegaran tots i totes les participants al Passeig de la Mestrança per plasmar les seves creacions en les fustes de grans dimensions que s’hauran instal·lat sobre el passeig. El 35è Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi comptarà amb més de 700 escolars d’arreu dels centres educatius de Blanes, dividits en dos grups.


La categoria “A” aplega nois i noies del cicle mitjà d’educació primària (3r i 4t); i la “B” és per a alumnes del cicle superior d’educació primària (5è i 6è). Es repartiran un total de 5 premis. D’una banda, un 1er i 2on premis per a la categoria “A” i un 1er i 2on premis per a la categoria “B”.

D’altra banda, el 5è premi que ha d’atorgar el jurat pertany a un apartat especial. I és que, en general, a temàtica dels murals és lliure. Ara bé, aquest 2022 l’organització del concurs n’ha proposat una amb caràcter extraordinari que els i les escolars poden triar lliurement, de manera voluntària, per il·lustrar el seu mural. Es tracta del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebra a Blanes coincidint amb la Festa Major.


El jurat haurà de triar quin dels murals que tracti aquesta temàtica ha de rebre el ‘Premi Especial’ del concurs, a banda dels altres quatre. El 35è Concurs de Murals al Carrer del Cultural Sant Jordi està organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa i altres departaments municipals.
Data de realització: 04/28/2022 | Data de la darrera actualització: 04/28/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300