Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 800 escolars de Blanes han participat avui al 35è Concurs de Murals de Sant Jordi després que es va haver d’ajornar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/30/2022 03:27:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 800 escolars de Blanes han participat avui al 35è Concurs de Murals de Sant Jordi després que es va haver d’ajornar

El popular esdeveniment ha tornat a envair de colorista i bulliciosa activitat el Passeig de Mar, i aquesta tarda es lliuraran els premis a Casa Saladrigas

Al llarg de tot el matí i fins al migdia, Blanes ha pogut recuperar avui l’acte més multitudinari que s’organitza al municipi on comença la Costa Brava amb motiu de la Diada de Sant Jordi, i que compta a més a més amb una arrelada tradició. Prova d’això és que aquest 2022 ha complert ja la 35ena edició del Concurs de Murals al Carrer, comptant que les dues anteriors edicions han hagut de fer-se en formats adaptats a les mesures preventives de la COVID.


35è Concurs de Murals al Carrer Cultural Sant Jordi 2022, avui al matí
Organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, l’Escola Sa Forcanera, així com d’altres departaments del consistori, aquesta recuperada edició ha comptat amb la participació de més de 800 escolars d’arreu del municipi. Són un centenar més respecte l’anterior edició presencial del 2019, la número 32.


Membres de l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa,
col·laborant en l'organització del concurs
La data inicialment prevista perquè es fes –el passat 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi- es va haver d’ajornar una setmana emplaçant-la per avui dissabte, a causa de les negatives previsions meteorològiques. D’aquesta manera, finalment aquest matí ha tingut lloc el tradicional esdeveniment allotjat al Passeig de la Mestrança, on s’han instal·lat gairebé un centenar de fustes de grans dimensions perquè els i les petites-grans artistes desenvolupessin les seves creacions.

Nova Categoria Excepcional aquest 2022: el 50è Concurs de Focs d’Artifici

Els murals s’han repartit al llarg del Passeig de la Mestrança, i al seu voltant s’hi ha situat els grups d’escolars, acompanyats per un núvol dels respectius pares, mares i familiars que seguien les evolucions de les pintures. El concurs està estructurat en dues categories principals: la “A” per a nois i noies de 3r i 4rt d’educació primària, de 8 a 10 anys; i la “B”, de 5è i 6è de primària, d’11 i 12 anys.


La temàtica, com és habitual, ha estat de lliure elecció, però enguany la principal novetat en aquest àmbit ha estat la incorporació amb caràcter excepcional d’una nova categoria coincidint amb l’edició d’aquest 2022. L’organització del concurs s’ha sumat als actes commemoratius del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici que es farà enguany, una celebració que també s’ha hagut d’ajornar dos anys respecte la data original del 2020 a causa de la pandèmia la pandèmia.


D’aquesta manera, el jurat del concurs ha hagut de triar dos primers premis en cadascuna de les categories ‘A’ i ‘B’, i una menció especial en cada categoria, amb la temàtica del 50è festival pirotècnic. Majoritàriament, les noies i nois que han participat al concurs s’han inspirat en temàtiques relacionades amb la coneguda i tradicional Llegenda de Sant Jordi, o bé en personatges i motius de les seves pel·lícules i sèries de televisió preferides.


Cap al migdia, quan ha finalitzat el temps de participació al concurs, ha arribat el moment de destriar els murals guanyadors d’aquesta 35ena edició. Se n’ha encarregat un jurat encapçalat pel regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, completat per l’artista blanenc Quim Serrano –autor del logotip oficial del 50è Concurs de Focs d’Artifici-; i per Nereida Domènech, de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa.


D'esquerra a dreta: Nereida Doménech, Quim Serrano i Albert Sanz, el
jurat del concurs, tot just començant la seva tasca
Murals guanyadors del 35è Concurs Cultural Sant Jordi

Una altra de les novetats que ha inclòs la 35a edició de Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi ha estat que el lliurament de premis tindrà lloc aquesta tarda enlloc que es faci l’endemà diumenge com era habitual. Serà avui, doncs, quan es desvetllaran públicament quins murals han estat triats per rebre els dos primers premis en cadascuna de les dues categories, així com en la temàtica especial al voltant del 50è Concurs de Focs d’Artifici.


L’entrega de premis començarà a 2/4 de 6 de la tarda, i anirà seguida per l’espectacle infantil i familiar protagonitzat pel cantant i animador cultural Pep Puigdemont que s’allargarà fins quarts de 7 de la tarda. L’acte s’ha decidit finalment traslladar-ho sota cobert, a Casa Saladrigas, enlloc del Passeig de Mar on s’havia previst inicialment, a causa de l’amenaça de pluja.
Data de realització: 04/30/2022 | Data de la darrera actualització: 04/30/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300