Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ràpida intervenció de la Policia Local de Blanes salva la vida d’un ferit en una baralla i deté l’agressor


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/02/2022 08:47:30 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La ràpida intervenció de la Policia Local de Blanes salva la vida d’un ferit en una baralla i deté l’agressor

L’agent que va aturar l’hemorràgia de la víctima amb un torniquet, que compta amb els coneixements necessaris, ja va salvar la vida d’un accidentat el passat abril

L’experta i ràpida intervenció de la Policia Local de Blanes ha contribuït aquest cap de setmana a poder salvar-li la vida a un home que havia resultat ferit de gravetat durant una baralla, així com a la detenció del presumpte agressor. Els fets van tenir lloc el passat dissabte, quan passaven pocs minuts de les 9 de la nit. La Policia Local va rebre un gran nombre de trucades alertant que s’estava produint una baralla al barri de La Plantera.

Segons relataven els testimonis dels ciutadans, els implicats en la baralla s’estaven agredint amb armes blanques de grans dimensions, tement per la vida d’un dels contrincants, ja que semblava que podria haver patit una amputació, amb abundant pèrdua de sang. Immediatament, la Policia Local de Blanes va adreçar al lloc dels fets tres patrulles. La primera en arribar va informar sobre la gravetat de les lesions, va demanar els serveis mèdics necessaris, i va informar respecte la descripció del possible autor a la resta de les unitats.


Mentre no arribava l’assistència sanitària, el caporal i l’agent de la primera patrulla en arribar, que tenen la formació sanitària necessària, van comprovar l’abast de les lesions. Per això, l’agent de la Policia Local va començar a atendre el ferit per arma blanca, que sagnava abundantment a conseqüència dels talls amb l’arma blanca de grans dimensions que havia rebut a la mà esquerra.

El policia local va aplicar-li un torniquet a l’alçada del bíceps per aturar l’abundant hemorràgia amb l’ajut de material propi i els seus coneixements mèdics, i posteriorment les dues unitats del SEM alertades van continuar amb l’atenció, procedint a traslladar la víctima a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Paral·lelament, les altres patrulles de la Policia Local van identificar al presumpte autor de l’agressió, procedint a la seva detenció i escorcoll. Posteriorment, va ser traslladat a les dependències policials per a la instrucció de les diligències.

Felicitació per l’actuació dels agents en la intervenció sanitària i detenció

En reconeixement de l’excel·lent tasca desenvolupada, els agents de la Policia Local de Blanes rebran una felicitació per distingir la seva actuació en la intervenció sanitària i la detenció del presumpte agressor. Aquesta ha estat la segona vegada en poc temps que el mateix agent que va atendre la víctima de l’agressió ja havia aplicat els seus coneixements sanitaris.

Es dóna la circumstància que el passat 7 d’abril el mateix policia local ja va fer-ho amb un motorista que havia patit un accident de trànsit. En tots dos casos, els sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques que han atès les víctimes han explicat que, si no és per la seva intervenció, les conseqüències haurien pogut ser molt més greus a causa de l’abundant pèrdua de sang que patien les dues víctimes, havent contribuït a salvar-li la vida.


L’agent té la formació anomenada SPA (Sanitat Policial Ampliada) de segon nivell sobre la de sanitat policial bàsica, amb una duració de 35 hores, homologada per la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES). Altres agents de la Policia Local de Blanes també tenen formació en nivell 1 i en nivell 2 de Sanitat Policial, que inclou els coneixements necessaris per a l’aplicació d’un torniquet.

La Prefectura de la Policia Local de Blanes porta mesos preparant la formació de primer nivell per a tota la plantilla, uns coneixements que duen per nom ASPIT (Assistència Sanitària de Primer Intervinent. Aquest curs es realitzarà durant el 2022 a càrrec d’un centre homologat, i dotarà a tots i totes les agents del cos policial amb la formació necessària per a l’aplicació d’un torniquet en cas d’una emergència sanitària.Data de realització: 05/02/2022 | Data de la darrera actualització: 05/02/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300