Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha recuperat de nou la 41a Diada de Germanor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/05/2022 10:19:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

gent granBlanes ha recuperat de nou la 41a Diada de Germanor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats

Després de dos anys de no poder celebrar-ho, la diada es va encetar amb una missa i es va completar amb un Dinar de Germanor

L’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas ha pogut recuperar aquest primer cap de setmana de maig una celebració que va camí d’arribar al mig segle de vida. Es tracta de la tradicional Diada de Germanor, que aquest 2022 ha complert la 41ena edició d’ençà que es va posar en marxa.


Diada de Germanor 2022
Com ha passat en tantes altres activitats, aquesta s’ha hagut d’aturar necessàriament durant dos anys a causa de les mesures preventives de la COVID-19, per això hi havia tantes ganes de reprendre-la. Fidels a aquesta tradició, que sempre s’escau coincidint amb la jornada de l’1 de maig –des que es va posar en marxa l’activitat s’ha fet el primer de maig- diumenge passat va tenir lloc la litúrgia que la caracteritza.


En primer lloc es va celebrar una Missa Solemne en record dels pensionistes i jubilats difunts, allotjada a la Parròquia Santa Maria. En aquesta ocasió, els i les assistents a l’ofici van compartir-lo amb dues nenes que havien escollit aquell dia per celebrar la seva comunió, que van protagonitzar algunes de les parts més destacades.

L’alcalde, la regidora d’Acció Social i el president encapçalen l’acte

Pel president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Josep Lluís Merino, la celebració d’enguany ha estat un doble motiu de satisfacció. No tan sols per poder recuperar la Diada de Germanor, sinó també perquè l’anterior edició del 2019 no va poder gaudir-la per motius de salut, sent substituït llavors pel vicepresident, Salvador Martínez.


Merino ha encapçalat aquest 2022 la celebració conjuntament amb l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la regidora d’Acció Social, Marian Anguita, així com amb els regidors Pere Lopera i Carlos Garzón. Després de la missa, tal com marca la tradició de més de quatre dècades, la jornada va continuar amb la seva part més agraïda en general, el Dinar de Germanor que aquest 2022 s’ha allotjat en un nou emplaçament.


El president de l'entitat, Josep Lluís Merino (al centre de la imatge), amb la regidora d'Acció
Social, Marian Anguita, i el regidor Carlos Garzon, acompanyats
de membres de la junta i el rector de la parròquia
La darrera part de l’acte, després de l’àpat, va ser l’habitual i animat ball de fi de festa, amenitzat amb música i cançons en viu. Abans, però, tots els assistents al dinar –unes 200 persones- van poder degustar un ingredient força especial. Es tracta del doble Pastís Massini, que commemorava en aquest cas la 41a Diada de Germanor d’aquest 2022, i que van partir cerimonialment el president de l’entitat, Josep Lluís Merino, i la regidora d’Acció Social, Marian Anguita.

Data de realització: 05/05/2022 | Data de la darrera actualització: 05/05/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300