Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca el Punt de Vacunació COVID de Mas Enlaire, on s’han administrat 194.000 dosis en 1 any i mig


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/11/2022 11:15:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEBlanes tanca el Punt de Vacunació COVID de Mas Enlaire, on s’han administrat 194.000 dosis en 1 any i mig

Ahir es va fer una fotografia de família per immortalitzar la darrera jornada amb representants de l’Equip d’Atenció Sanitària, Ajuntament i l’AVV de Mas Enlaire

Aquest passat dimarts la ciutat de Blanes va viure un moment certament històric: l’únic local extern a centres sanitaris que encara continuava treballant en la vacunació COVID d’aquest municipi va deixar de funcionar de manera definitiva. Es tracta del Local Social de Mas Enlaire, situat a la Plaça 11 de Setembre, que porta més d’un any ininterromput allotjant aquesta tasca.

La notable millora de la situació epidemiològica a finals del passat mes de febrer ja va propiciar que es reduïssin els dies en què s’administrava el vaccí. Així, de fer-se cada dia, de dilluns a divendres, es va passar a obrir dos dies per setmana, els dimarts i els dijous. Entrant ja en aquest mes de maig es va tornar a reduir, en aquest cas a un sol dia per setmana, havent-se fet dues jornades: la del dia 3 i la d’ahir, la darrera.


Per immortalitzar aquest esperat moment, representants dels diferents col·lectius implicats que han fet possible aquest servei van aplegar-se per una fotografia de família. La van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el director i adjunta a direcció de l’Equip d’Atenció Sanitària de Blanes, Octavio Flores i Esperanza Lucas; així com algunes de les infermeres i infermers que han format part dels diferents equips de vacunació.


També va participar-hi la tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Salut, Marina Vall·llosada; el cap i el sots-cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia i Javier Jarillo, respectivament; així com el cap dels Serveis Municipals, Jordi Moreno. Els qui tampoc no van faltar en un moment tant destacat van ser els representants de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, encapçalada pel seu president, Miguel Gallego, acompanyat de diversos membres de la junta.

194.000 dosis de vacunes COVID en 1 any ½

Amb el tancament del Punt de Vacunació Poblacional COVID situat al Local Social de Mas Enlaire es posa punt i final a una etapa de més d’un any i mig de funcionament. Ja abans que es desenvolupessin les vacunes contra el coronavirus aquest mateix espai, conjuntament amb d’altres locals d’arreu del municipi, ja van allotjar una campanya massiva de vacunació contra la grip l’octubre de l’any 2020.


Era una de les estratègies que les autoritats sanitàries van considerar que podria contribuir a alleugerir la pandèmia a l’espera de les vacunes. Posteriorment, quan ja va començar la campanya de vacunació COVID, es va tornar a posar en marxa paral·lelament al local de Mas Borinot. L’espai de Mas Enlaire es va destinar perquè fos un punt poblacional (és a dir; només per a usuaris del municipi) mentre que Mas Borinot era punt de vacunació massiu (per a tothom d’arreu del país, sense restriccions de municipi).


El juny del 2021 es va revertir la situació, de manera que el local de Mas Enlaire va passar a ser el punt de vacunació massiu, concentrant-se aquí tots els esforços mentre es tancava el de Mas Borinot. Això vol dir que durant un any i mig han passat per aquest local de Mas Enlaire milers de persones, sumant els dos períodes de vacunació massiva i poblacional. Més concretament, s’han administrat 194.000 dosis.

D’aquest total, 188.872 dosis s’han administrat mentre ha estat funcionant com a Punt de Vacunació Massiu, és a dir: des del juny del 2021 fins gairebé a tocar el juny del 2022. Les més de 5.000 dosis restants corresponen a les que s’han injectat des del desembre de gener a juny del 2021, quan aquest local era un Punt de Vacunació Poblacional.


A partir de la setmana vinent, la vacunació COVID de l’Equip de l’EAP de Blanes continuarà administrant-se al mòdul extern que es va instal·lar fa uns mesos a la zona d’aparcament que hi ha darrera l’ambulatori de La Plantera. La idea és que se segueixin els horaris d’aquestes dues darreres setmanes, és a dir: cada dimarts, des de les 3 del migdia fins les 7 del vespre. Sempre amb cita prèvia: https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/



Data de realització: 05/11/2022 | Data de la darrera actualització: 05/11/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300