Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes revalida les 4 Banderes Blaves de qualitat mediambiental a les seves platges i al port esportiu


Camí de tornada


Menú principalBlanes revalida les 4 Banderes Blaves de qualitat mediambiental a les seves platges i al port esportiu

És un reconeixement internacional que s’atorga les platges i els ports esportius. Aquest 2022 tornaran a onejar a Cala Bona, Blanes Centre, S’Abanell i al Club de Vela Blanes

Les principals zones de bany de Blanes ja fa dècades que any rere any renoven un preuat guardó que certifica l’excel·lent qualitat mediambiental de les seves platges, tant pel que fa a la sorra com als serveis que s’hi ofereixen. Es tracta d’un programa de reconegut prestigi mundial per a milions de persones a tot el món: la ‘Bandera Blava’.


Opera sota els auspicis de la Fundació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), amb seu central a Copenhaguen (Dinamarca), i per optar a aquest prestigiat premi, s’han de complir i mantenir una sèrie d’estrictes criteris ambientals, educatius i relacionats amb la seguretat, accessoris i serveis. L’estiu d’aquest 2022, les tres principals zones de bany de Blanes que cada any han vist onejar la Bandera Blava de qualitat mediambiental tornaran a fer-ho.


Per això, el preuat guardó es podrà tornar a lluir de nou a les platges de Cala Bona, Blanes Centre i S’Abanell. D’altra banda, el port esportiu del Club de Vela Blanes també ha revalidat el respectiu guardó, un reconeixement que, igual que les platges del municipi, ha anat aconseguint any rere any.


Catalunya compta aquest 2022 amb un total de 103 Banderes Blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i per a 9 ports esportius. El jurat internacional ‘Bandera Blava 2022’ ha distingit 94 platges, 26 de les quals són a la demarcació de comarques gironines; 32 a les de Barcelona; 26 són de Tarragona i 10 de les Terres de l’Ebre. De les 94 platges, 90 han renovat el distintiu respecte l’any passat i 4 el recuperen respecte anys anteriors.

Un Jurat Internacional atorga anualment la Bandera Blava

El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE) s’encarrega d’atorgar any rere any el distintiu en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), la qual gestiona la campanya a l’estat espanyol. Compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües.


El guardó està reconegut a escala internacional, i s’atorga en 47 països. No tan sols valora la qualitat ambiental i la seva gestió. També té en compte la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació ‘Excel·lent’ que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.
Data de realització: 05/12/2022 | Data de la darrera actualització: 05/12/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300