Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes torna a viatjar a Ardales pels actes d’agermanament després de dos anys d’impàs per la COVID


Camí de tornada


Menú principalL’Ajuntament de Blanes torna a viatjar a Ardales pels actes d’agermanament després de dos anys d’impàs per la COVID

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, encapçalarà els Actes Institucionals que es faran aquest cap de setmana a la població agermanada, amb motiu de les festes del patró, San Isidro

Aquest proper cap de setmana les ciutats agermanades de Blanes (Girona) i Ardales (Málaga) refermaran una vegada més el seu lligam a nivell institucional, reblant el què ja es va poder començar a fer el passat mes de març. Es tracta de la visita institucional que farà l’Ajuntament de Blanes, encapçalada per l’alcalde de la ciutat gironina, Àngel Canosa, durant el proper cap de setmana.


Sortida de l'autocar del primer grup de blanencs i blanenques
que assisteix aquests dies als actes d'agermanament Blanes-Ardales
El batlle participarà als Actes Institucionals organitzats pel consistori malagueny amb motiu de les festes del seu patró, San Isidro Labrador, que s’escau el dia 15 de maig. D’aquesta manera, el consistori blanenc reprèn el costum d’assistir a la celebració després de dos anys en què no s’ha pogut fer, a causa de les mesures restrictives de protecció sanitària per la pandèmia.

De fet, serà la primera vegada que Àngel Canosa assisteix en qualitat de màxim representant de l’Ajuntament de Blanes al municipi agermanat. Aquest 2022, quan s’han pogut tornar a organitzar els actes oficials, la tradició es va reprendre el passat 26 de març, quan l’Ajuntament de Blanes va organitzar l’Acte Institucional centrat en la inauguració de les noves plaques de senyalització del monument ‘El Sillón del Rey’, regalat fa gairebé 30 anys per Ardales a Blanes.

Actes Institucionals amb motiu de les Festes de San Isidro a Blanes

Avui divendres està previst que Àngel Canosa viatgi a Ardales, després que tot just dimecres al vespre va marxar el primer grup de blanencs i blanenques que ja van sortir en autobús en direcció a la població malaguenya. Es tracta de la iniciativa que des de finals dels anys 90 organitza l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales, un viatge que inclou diverses activitats fins el cap de setmana següent, el 21 de maig, quan emprendran la tornada.


L’expedició blanenca està capitanejada pel president de l’entitat, Salvador Gutiérrez, qui prèviament va quedar emplaçat amb l’alcalde per retrobar-se tot just avui divendres -quan el batlle blanenc hagi arribat a Ardales- per participat als actes institucionals. L’alcalde de la població agermanada, Juan Alberto Naranjo, i Àngel Canosa encapçalaran diversos esdeveniments, centrats principalment durant el cap de setmana.


Salvador Gutiérrez, president de l'Associació Andalusa d'Ardalenys i Amics
d'Ardales, abans de marxar en autobús
Dissabte a la tarda hi haurà un Acte d’Agermanament dels dos municipis que inclourà una actuació de l’esbart Joaquim Ruyra de Blanes, els parlaments dels dos batlles, així com un homenatge a les dones que han mantingut viva l’Associació d’Ardales. L’acte d’agermanament es tancarà amb l’actuació del grup del Teatre Municipal d’Ardales, qui escenificarà la visita que el rei Alfons XIII va fer a la població malaguenya el 21 de maig de l’any 1921, que va incloure la signatura de termini de les obres hidroelèctriques de El Chorro que van dotar de subministrament elèctric i aigua potable la província de Màlaga, des del Sillón del Rey.


L’endemà diumenge, 15 de maig, quan se celebra la festa del patró d’Ardales, San Isidro Labrador, els actes s’encetaran a les 11 del matí amb una missa solemne que s’allotjarà a l’Església Parroquial. Tot seguit es farà una processó d’acompanyament a la imatge del patró pels carrers d’Ardales, i finalment es celebrarà la festa al Recinte Firal.
Data de realització: 05/13/2022 | Data de la darrera actualització: 05/13/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300