Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’adhereix al Dia Internacional de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica


Camí de tornada


Menú principalBlanes s’adhereix al Dia Internacional de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

Durant aquests dies la façana principal de l’Ajuntament de Blanes s’il·luminarà totes les nits de color blau, que identifica la campanya en solidaritat amb les persones afectades

L’Ajuntament de Blanes s’ha adherit a la Campanya #CatalunyadeBlau de conscienciació i sensibilització social per a les afectades i afectats de Fibromiàlgia, la Síndrome de Fatiga Crònica i altres síndromes de sensibilització central. La campanya promou que la nit del 12 de maig s’il·luminin molts indrets d’arreu del país de color blau fosc per donar visibilitat a les malalties i en solidaritat amb les persones afectades.


Il·luminació de color blau façana Ajuntament de Blanes
amb motiu Dia Internacional Fibromiàlgia
En el cas de Blanes, igual que s’ha estat fent per altres reivindicacions i campanyes de sensibilització, s’il·luminarà d’aquest color la façana principal de l’edifici més emblemàtic que simbolitza la ciutadania del municipi: el seu Ajuntament. La primera nit en què l’edifici consistorial ja es va tenyir de color blau va ser aquest passat dijous, coincidint amb el Dia Internacional, i està previst que continuï durant tot el cap de setmana.


Enguany la campanya compta amb més de 100 adhesions de les 41 comarques de Catalunya i de l’Aran, així com també d’Andorra, Palma de Mallorca, Ciutadella de Menorca i Eivissa. A més a més, també han confirmat que s’il·luminarà de blau els edificis del Congrés dels Diputats i del Senat a Madrid. El llistat d’adhesions està en constant actualització a mesura que se n’hi van afegint: https://www.fibromialgia.cat/cat/DiaMundial.htm#catalunyadeblau2022

La fibromiàlgia es caracteritza pel dolor crònic i encara no té cura

La fibromiàlgia és una síndrome clínica caracteritzada per dolor crònic a tot el cos, amb predomini als músculs i a les articulacions de l'esquena i les extremitats, i amb presència d'una exagerada i extensa sensibilitat local a la pressió en múltiples punts. Forma part d'un grup de malalties cròniques anomenat síndromes de sensibilització central, juntament amb la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.


És freqüent especialment entre les dones i sovint s'acompanya de cansament, trastorns del son i de l'estat d'ànim, símptomes digestius i mal de cap, entre d'altres. Per això, pot afectar significativament la qualitat de vida de les persones que la pateixen i arribar a tenir un important impacte personal, familiar, laboral i social que impedeix poder dur una vida normal.

Malgrat que en els darrers anys s'està investigant a fons aquesta malaltia, encara resten moltes incògnites sobre les seves causes i els mecanismes que influeixen en el seu desenvolupament, i encara no té cura. Actualment a Catalunya hi ha prop de 150.000 persones que pateixen fibromiàlgia i/o síndrome de fatiga crònica, de les quals més del 80% són dones, amb una mitjana d'edat de 57,9 anys, que en els homes se situa en els 45,6 anys.


No es coneixen les seves causes, i comporta l'alteració dels mecanismes neurològics que controlen la sensació de dolor de tal manera que la seva percepció augmenta i fins i tot apareix amb estímuls que en altres persones no provocarien dolor. S'ha constatat que determinades circumstàncies o vivències negatives i traumàtiques poden desencadenar-la, i que persones que pateixen altres malalties, com artritis cròniques o malalties del teixit connectiu, presenten fibromiàlgia amb més freqüència que la resta de la població.
Data de realització: 05/13/2022 | Data de la darrera actualització: 05/13/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300