Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recupera aquest cap de setmana ‘La Ganga’, el Mercat d’Objectes de Segona Mà de La Plantera


Camí de tornada


Menú principalBlanes recupera aquest cap de setmana ‘La Ganga’, el Mercat d’Objectes de Segona Mà de La Plantera

La popular fira que es munta el primer i tercer diumenge de cada mes a l’Avinguda Catalunya es tornarà a instal·lar el proper 15 de maig després de dos anys de parèntesi per la COVID

Una de les activitats que encara no s’havia recuperat d’ençà que la pandèmia ha començat a remetre i les mesures de protecció ja permeten fer-les, és la que fins el març del 2020 s’havia estat fent amb un gran èxit de participants i compradors. Es tracta de ‘La Ganga’, el Mercat d’Objectes de Segona Mà que organitza l’Associació de Veïns de La Plantera coincidint amb el primer i tercer diumenge de cada mes.


El proper diumenge, 15 de maig, es tornarà a posar en marxa després d’aquest força parèntesi de més de dos anys sense fer-ho. Aquesta setmana l’entitat veïnal ha emès un comunicat a través de les xarxes socials per donar a conèixer les bases de participació i les normes que cal seguir en cas que es vulgui participar amb una parada al popular mercat.

Normes de Participació al Mercat ‘La Ganga’ de Blanes

La primera d’elles és que l’horari de funcionament és des de les 9 del matí fins les 2 de la tarda, mentre que per començar a fer el muntatge es permet que sigui a partir de 2/4 de 8 del matí. Està prohibit que els que participen al mercat guardin espai perquè s’hi instal·li un altre paradista: és potestat de l’Associació de Veïns de La Plantera decidir on van, cosa la qual indiquen a cadascun dels responsables que fan la petició.


Les taules i material logístic que necessitin per muntar el seu espai –carpes, cadires, etc- cal que se les portin els mateixos paradistes, i cal que tinguin en compte que només poden ocupar un espai que no excedeixi els 8 metres de llarg i els 1’50 metres d’amplada. No es poden presentar els articles directament sobre el terra, a l’estil dels Top Manta; només es poden vendre articles de segona mà; i està prohibit que s’hi venguin animals vius, aliments o productes que se sospiti que poden ser robats.

Per últim, una altra del les normes que cal complir és que cada participant haurà de recollir la brossa que produeixi. Respecte què cal pagar per participar-hi, el preu principal són els 10€ que costa la quota anual com a soci de l’Associació de Veïns de La Plantera, a banda dels 5€ que caldrà pagar cada vegada que es participi al mercat, per cada 4 metres de parada que s’ocupi, recordant que el màxim són 8 m.


Aquesta quantitat econòmica està destinada a que es col·labori en ajudar a pagar les despeses d’organització que suposa fer dos cops al mes del Mercat de Segona Mà ‘La Ganga’. Qüestions com ara l’assegurança, publicitat, la logística que cal muntar per a la seva instal·lació, etc. Cada persona que s’adreci a l’associació de veïns per participar al mercat rebrà un exemplar de la normativa perquè la pugui complir sense eximir les seves responsabilitats.

Un popular mercat que compta amb molt d’èxit de públic des del 2015

El Mercat de 2a Mà ‘La Ganga’ es va posar en marxa el setembre de l’any 2015, una iniciativa de l’Associació de Veïns de la Plantera que compta amb el suport organitzatiu de l’Ajuntament de Blanes. Feia temps que l’entitat veïnal tenia pensat posar en marxa una nova activitat al barri que aviat es va fer popular tant entre vilatans i vilatanes com entre el gran nombre de visitants que el freqüenten.

Durant els primers mesos de funcionament només es feia el primer diumenge de cada mes. L’èxit de l’experiència, però, va fer pensar d’ampliar-la, de manera que es va passar a fer el primer i el tercer diumenge de cada mes, una activitat que s’havia mantingut així fins l’esclat del coronavirus. De fet, l’ampliació del nombre de dies es va fer a mitjans del juny del 2016, fa sis anys.


Una de les raons que també va fer aconsellable ampliar el nombre de dies va ser no tan sols l’augment de públic, sinó també el de les parades que demanaven instal·lar-s’hi. En general, són particulars que aprofiten el mercat per oferir productes que tenen a casa seva o, fins i tot, alguna botiga que ha tancat i vol liquidar el gènere que es va quedar sense vendre.
Data de realització: 05/13/2022 | Data de la darrera actualització: 05/13/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300