Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Ardales refermen el seu agermanament amb motiu de les Festes de San Isidro


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/17/2022 10:25:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESCUTSBlanes i Ardales refermen el seu agermanament amb motiu de les Festes de San Isidro

Els alcaldes dels dos municipis, Àngel Canosa i Juan Alberto Naranjo, han encapçalat aquest cap de setmana els actes institucionals que han tingut lloc a Ardales

Aquest passat cap de setmana les dues ciutadans agermanades de Blanes i Ardales han refermat una vegada més el seu lligam a nivell institucional, tancant el cercle encetat el passat mes de març. Llavors l’alcalde de la localitat malaguenya, Juan Alberto Naranjo, va visitar Blanes per encapçalar amb el batlle blanenc, Àngel Canosa, la inauguració de les noves plaques de senyalització del monument ‘El Sillón del Rey’, regalat fa gairebé 30 anys per Ardales a Blanes.


Juan Alberto Naranjo (alcalde d'Ardales) i Àngel Canosa (alcalde de Blanes),
en el moment de lliurament de l'obsequi institucional de Blanes
Ara l’ocasió per continuar refermant lligams ha estat aprofitant la celebració de les festes del patró d’Ardales, San Isidro Labrador, que s’escau el 15 de maig. Amb aquest viatge institucional –el primer que ha encapçalat Àngel Canosa com alcalde de la vila agermanada-, s’ha reprès el costum d’assistir a la celebració després de dos anys que no s’ha pogut fer a causa de la COVID.


Ball Esbart Joaquim Ruyra de Blanes
Durant el cap de setmana s’han estat celebrant diversos Actes Institucionals, comptant igualment amb la participació d’altres veïns i veïnes de Blanes, que van apuntar-se al viatge organitzat per l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales. Una altra representació blanenca amb què han comptat les activitats han estat les i els dansaires de l’Esbart Joaquim Ruyra, que han protagonitzat diverses actuacions.

Lliurament de l’Escut Oficial dels Vescomtes de Cabrera

Amb motiu d’aquesta nova ocasió per fer més estrets els llaços d’agermanament entre les dues ciutats, l’alcalde de Blanes va lliurar al seu homònim ardaleny un dels obsequis institucionals més valorats del municipi on comença la Costa Brava, que enllaça amb les seves arrels històriques. És reproducció en terra cuita de l’Escut del Vescomtat de Cabrera. Més concretament, la que figura al medalló central de la Font Gòtica, construïda al segle XV pels Vescomtes de Cabrera.


L'alcalde d'Ardales lliura a l'alcalde de Blanes el respectiu
obsequi institucional, una reproducció de l'entrada al municipi
Cadascuna de les reproduccions és una peça única d’artesania, ja que està emmotllada a mà i decorada amb una de les patines tradicionals que utilitza Ceràmiques Marcó. Per això, cada peça compta amb un número de sèrie que certifica la seva autenticitat. D’altra banda, recíprocament, l’alcalde d’Ardales va lliurar al municipi agermanat una imatge pictòrica de l’entrada al municipi malagueny en temps pretèrits.


Celebració de les festes de San Isidro Labrador, patró d'Ardales,
diumenge passat
Al llarg del cap de setmana Angel Canosa i Juan Antonio Naranjo van encapçalar diverses celebracions que van quedar centrades principalment entre dissabte i diumenge. Dissabte a la tarda va haver l’Acte d’Agermanament dels dos municipis que va incloure una actuació de l’esbart Joaquim Ruyra de Blanes, els parlaments dels dos batlles, així com un homenatge a les dones que han mantingut viva l’Associació d’Ardales.


L’acte d’agermanament es va tancar amb l’actuació del grup del Teatre Municipal d’Ardales, que va escenificar la visita que el rei Alfons XIII va fer a la població malaguenya el 21 de maig de l’any 1921. La visita va incloure la signatura de termini de les obres hidroelèctriques de El Chorro que van dotar de subministrament elèctric i aigua potable la província de Màlaga, des del Sillón del Rey.


L’endemà diumenge, 15 de maig, quan se celebra la festa del patró d’Ardales, San Isidro Labrador, els actes es van encetar a les 11 del matí amb una missa solemne que a l’Església Parroquial. Tot seguit es va fer una processó d’acompanyament a la imatge del patró pels carrers d’Ardales, i finalment es va celebrar la festa al Recinte Firal.



Data de realització: 05/17/2022 | Data de la darrera actualització: 05/17/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300