Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Cicle de Cinema Gaudí ha programat per dijous ‘Libertad’, rodada a Blanes l’estiu del 2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/18/2022 09:35:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Cicle de Cinema Gaudí ha programat per dijous ‘Libertad’, rodada a Blanes l’estiu del 2019

La projecció arriba precedida per l’èxit de públic al Teatre de Blanes de les dues pel·lícules anteriors: ‘Sis Dies Corrents’ i ‘Mediterráneo’

Una vegada més, el Cicle de Cinema Gaudí, que s’acull a Blanes per tercera temporada consecutiva, ha tornat a suposar un èxit de públic a través de les dues darreres sessions que s’han fet aquests darrers mesos de març i abril, respectivament. Organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català, els excel·lents resultats que està suposant cada projecció que forma part del cicle han estat reconeguts per la institució catalana.


Projecció 'Sis Dies Corrents' al Cicle de Cinema Gaudí
El 17 de març es va oferir ‘Sis Dies Corrents’, que ja venia precedida pel gran nombre de públic que havia suposat el mes anterior la projecció del film basat en la novel·la de Javier Cercas ‘Les Lleis de la Frontera’, el 17 de febrer. Aquest passat dijous, 21 d’abril, va ser el torn del què ha estat un aclamat film a tots els nivells: ‘Mediterráneo’, no tan sols per la temàtica que tracta, sinó també pels premis que ha anat acaparant.


Presentada a sí mateixa com una increïble història real, tracta sobre la crisi humanitària de les persones refugiades que arriben a les costes europees en patera, alhora que explica l’origen de la coneguda ONG catalana ‘Open Arms’. Per si aquest no fos suficient reclam, els papers protagonistes els encarnen Dani Rovira i Eduard Fernández –que donen vida respectivament a Gerard Canals i Òscar Camps, fundadors de la ONG-, acompanyats en el repartiment per Anna Castillo i Sergi López, entre d’altres.

La propera sessió del Cicle Gaudí: ‘Libertad’, rodada a Blanes al 2019

La següent proposta del cicle arribarà demà dijous, 19 de maig, amb un film rodat en part en escenaris naturals de Blanes l’estiu de fa tres anys, al 2019: ‘Libertad’. Dirigida per Clara Roquet, comptava amb 10 nominacions als Premis Gaudí, aconseguint-ne finalment quatre: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor guió, millor protagonista femenina i millor fotografia.


Fotograma de 'Libertad', rodada a Blanes l'estiu del 2019
La seva protagonista és Nora (Maria Morera), una adolescent tímida i sobre protegida que arriba a la casa familiar de la Costa Brava per passar-hi unes vacances molt especials. La seva àvia, que pateix Alzheimer, està perdent la memòria i tota la família s’hi ha aplegat per compartir el darrer estiu que recordarà amb plenitud. Malgrat aquest entorn acollidor, la Nora no troba el seu lloc en el complex entramat de tiets i cosins.

És massa gran per jugar amb els més petits, però massa jove per participar en les converses amb la gent adulta. Per això, l’arribada a la casa de la filla adolescent de la dona colombiana que té cura de la seva àvia, Libertad (Nicolle García), suposarà una petita gran revolució per a ella. Les dues noies aviat enceten una amistat tan intensa com desigual. Libertad serà per a la Nora un objecte de fascinació i obsessió que li obrirà la porta a un altre tipus d’estiu inesperat.


Lluny dels cercles de confort i tranquil·la placidesa que suposa la seva acomodada família, la presència de Libertad forçarà Nora a enfrontar-se als seus privilegis i les convencions familiars adquirides que, fins llavors, havia acceptat sense cap tipus d’oposició. Amb guió i direcció de Clara Roquet, ‘Libertad’ és el seu primer llargmetratge, també va guanyar el Premi Goya a la millor direcció novell, i la seva premiére mundial es va fer al Festival de Cannes, a la Setmana de la Crítica, amb presència i participació dels ajuntaments de Blanes i Lloret, on es van rodar escenaris naturals del film.

Entrades online ‘Libertad’: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/428-libertad-una-pellicula-de-clara-roquet.html
Data de realització: 05/18/2022 | Data de la darrera actualització: 05/18/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300