Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cat Klezmer Trio, amb el blanenc Xavi Pendón, fa ‘Sold Out’ de públic al 30è Cicle de Música a l’Esperança de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/18/2022 11:07:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MUSICA A L'ESPERANÇACat Klezmer Trio, amb el blanenc Xavi Pendón, fa ‘Sold Out’ de públic al 30è Cicle de Música a l’Esperança de Blanes

El proper divendres 20 de maig continua a les 10 de la nit amb jazz, a càrrec del ‘Valentí Moya Trio’

El segon concert del 30è Cicle de Música a l’Esperança que va tenir lloc divendres passat va captivar al públic assistent, que va gaudir de l’espectacle ‘Una Volta al Món en 80 minuts’ a càrrec del Cat Klezmer Trio. A destacar la presència del músic i compositor blanenc Xavi Pendon al clarinet i la tenora, completat per Xavi Torras a la guitarra i Jonathan Hass Aldunate al contrabaix. Tots tres van propiciar un espectacle íntim i explosiu que va recórrer algunes de les cançons més representatives de la música.


Actuació 'Cat Klezmer Trio', divendres passat
Presentat com si es tractés d’un viatge musical, també es van poder escoltar sonoritats d’altres músiques: tangos rioplatenses, choros brasilers, sardanes catalanes i lamentacions gitanes, entre d’altres. La presència del blanenc Xavi Pendón va fer encara més interessant la vetllada, donada la seva implicació i lligam no tan sols al món musical, sinó també en d’altres activitats culturals tradicionals i populars de Blanes.

Xavi Pendon reparteix el seu temps entre el Cat Klezmer Trio, Coblatropic, els esbojarrats Biflats, la Cobla Ciutat de Girona i darrerament també ho fa amb la Gipsy Balkan Orchestra. El seu intens currículum inclou una molt variada gama de premis i experiències musicals, entre elles haver format part de mítiques formacions com Funk Manchú, Kontra-Band, Pulpopop, l’Orquestra del Musical ‘Scaramouche’, de Dagoll Dagom i la Banda Simfònica de Badalona, entre d’altres.

‘Sold Out’ de públic, amb totes les entrades venudes

Potser precisament per aquest motiu, divendres passat Xavi Pendón va trencar el sentit d’aquella dita que diu que ningú es profeta a la seva terra, i va aconseguir que el recinte es quedés petit per enquibir tothom qui volia assistir-hi, que no es volia perdre l’ocasió de ser-hi. Això va propiciar que els organitzadors, l’Associació Cultural Amics de Música a l’Esperança hagués de penjar l’imaginari rètol de ‘Sold Out’, amb totes les entrades venudes.


Abans de començar l’actuació, el també músic i compositor blanenc Josep Ma Guinart –de l’organització del festival- va compartir amb tothom aquesta bona notícia. També va recordar que Xavi Pendón ja va actuar al mateix cicle musical quan comptava 11 anys, com alumne de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria, i es va encarregar de desfer la pregunta que s’havien fet alguns assistents.


Josep Ma Guinart presentant el 2on concert del cicle
El nom del trio musical, Klezmer, fa referència a una música instrumental festiva que interpretaven les comunitats jueves d’Europa de l’Est com acompanyament de casaments o festivitat religioses alegres. I certament aquesta alegria la van encomanar els tres músics durant l’actuació, demanant al públic que els acompanyessin fent picar les mans compassadament, esdevenint així un instrument més dels temes que van interpretar.

Concert de Valentí Moya Trio el divendres 20 de maig

La següent proposta del 30è Cicle de Música a l’Esperança tindrà lloc la propera nit de divendres, 20 de maig, a partir de les 10 del vespre. En aquesta ocasió actuarà el ‘Valentí Moya Trio’, especialistes catalans de jazz manouche, conegut també com a gypsy jazz, un estil de jazz emmarcat dins del swing.

VM Trio està format per tres músics professionals i pioners del jazz manouche a Catalunya, i aposta per la construcció de la personalitat musical a través d’arranjaments i composicions pròpies influenciades majoritàriament per la sonoritat de Django Reinhardt, pel seu llegat i la seva escola. Això fa que li confereixin a les seves actuacions una visió d’estil diferent i original.


Des del 2010, la seva trajectòria ha anat evolucionant i han trobat el seu propi espai dins la programació musical de Catalunya, havent esdevingut en un dels referents del Jazz Manouche Català. Amb dos discs editats i diverses col·laboracions amb la discogràfica HotClubRecords, han actuat a pràcticament tots els clubs de Barcelona, Catalunya i d’arreu, destacant actuacions al Casino de Barcelona, el Cicle Nits per Django al Pipa Club, Festival de Jazz de Sitges, Sunset Jazz Club, Vermut Jazz de l’Auditori de Barcelona, Cicle Jazz a la Fresca o el Black Music Festival, entre d’altres.

Actualment preparen el què serà ja el seu tercer treball discogràfic, ple de sorpreses i sonoritats mai vistes, escoltades ni sentides en el gypsy swing. VM Trio està format per ValentíMoya a la guitarra manouche solista; Oriol González a la guitarra manouche rítmica; i Marc Cuevas al contrabaix. El concert començarà divendres vinent a les 10 de la nit a la Capella de l’Esperança, amb entrades al preu de 10€. Per comprar-les es pot fer al mateix local abans que comenci l’actuació.



Data de realització: 05/18/2022 | Data de la darrera actualització: 05/18/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300