Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Rialles Blanes celebra dissabte els 40 anys amb un espectacle gratuït al Passeig de Mar: ‘En Tito busca nas’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/19/2022 10:25:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Rialles Blanes celebra dissabte els 40 anys amb un espectacle gratuït al Passeig de Mar: ‘En Tito busca nas’

La creadora és una jove blanenca que estudia Educació Infantil i Primària, i l’espectacle es representarà a 2/4 de 6 de la tarda al Banc dels Músics

Aquest proper dissabte 21 de maig Rialles Blanes vol compartir amb tothom qui vulgui el seu 40è aniversari, amb un espectacle infantil gratuït que s’allotjarà al Passeig de Mar. Més concretament, ho farà al Banc dels Músics, al costat del Monument al Sardanista, a partir de 2/4 de 6 de la tarda amb l’espectacle ‘En Tito Busca Nas’.


La història gira a l’entorn d’un pallasso que dóna nom a l’obra, en Tito, que està molt trist al haver perdut el seu nas. La canalla acompanyarà al clown en les seves peripècies a la recerca per retrobar-lo, en una història que com sol ser habitual a les funcions que organitza l’Agrupació Rialles Blanes, compta amb un rerefons alliçonador que vol anar més enllà i deixar clar que l’aspecte físic és el de menys, el què importa és la persona, com ens comportem amb la resta de la gent i com sentir-se estimat.


Una estudiant blanenca, creadora de l’espectacle

Però potser el més interessant de l’espectacle que es podrà veure dissabte vinent a la tarda és qui ha tingut cura del seu arranjament. Es tracta d’una jove blanenca de 25 anys, Anna Gómez Sarrión, qui fa quatre anys ja en va fer una primera adaptació, quan estudiava el cicle d’educació superior de dos anys. Un dels treballs que els van encomanar per fer va ser aquest: donar forma física, narrada, a un conte.


Actualment estudia la carrera d’Educació Infantil i Primària, i això li ha permès anar adaptant i perfeccionant el conte inicial quan el torna a representar a les escoles on hi fa les pràctiques dels seus estudis. En la seva versió física, l’Anna hi ha introduït dansa, música en directe, i sobretot molt bon humor per fer arribar una història a la canalla que parla de manera senzilla, tendra i divertida sobre el més important a la vida: sentir-se estimat tal com és un, sense que necessàriament l’aspecte físic importi.

Habitualment per poder oferir la funció l’Anna actua com una veritable dona-orquestra, però en aquesta ocasió, per a l’espectacle de Blanes comptarà amb el recolzament d’un personatge secundari. L’espectacle que ha creat l’Anna està basat en un conte homònim –‘En Tito busca nas’-, de l’autor Guido Van Genechten. El seu protagonista, en Tito, és l’estrella del circ Randi, que triomfa amb les seves actuacions, molt aplaudides pel públic fins que un dia la tragèdia li arriba en forma de perdre el seu nas.


Guido Van Genechten (Mol –Bèlgica-, 1957) és autor i il·lustrador de contes infantils on les seves històries acaben sempre amb una reflexió educativa. Ha aconseguit diversos reconeixements, entre ells el Premi Internacional d’Il·lustració de la ciutat de Hasselt, i el Premi Reader’s Digest al Millor Il·lustrador de Llibres Infantils l’any 2007 als Països Baixos. Des de l’any 1995, ha publicat més d’una quarantena de llibres infantils.
Data de realització: 05/19/2022 | Data de la darrera actualització: 05/19/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300