Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes acull aquest cap de setmana una doble representació de la darrera producció d’El Mirall


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/20/2022 08:21:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes acull aquest cap de setmana una doble representació de la darrera producció d’El Mirall

Dissabte a les 9 de la nit i diumenge a les 7 de la tarda s’ofereix ‘Garrí al forn amb compota de reineta’, un espectacle de cabaret contra la violència masclista i la discriminació

El públic que encara no ha pogut veure el darrer espectacle del grup El Mirall torna a tenir una nova ocasió per fer-ho el proper cap de setmana. L’obra Garrí al forn amb compota de reineta, que no deixa indiferent a ningú que l’hagi vist, tornarà a oferir-se el proper cap de setmana al Teatre de Blanes, on es va estrenar el passat mes de juliol coincidint amb el cicle de la Festa Major de Santa Anna.


Estrena de 'Garrí al forn amb compota de reineta', Juliol 2021
Posteriorment, s’ha representat en d’altres escenaris i ara torna de nou al Teatre de Blanes perquè tothom qui encara no l’ha gaudit ho pugui fer. Inicialment s’havia programat el passat mes de gener, però un contagi per COVID va obligar la companyia a ajornar les dues representacions, que trenquen motllos respecte anteriors creacions del popular grup escènic blanenc.

Garrí al forn amb compota de reineta s’ha programat al Teatre de Blanes dos dies consecutius: el proper dissabte 22 de maig a les 9 de la nit i l’endemà diumenge a les 7 de la tarda. Amb entrades a la venda al preu de 10 € cada localitat, es poden comprar anticipadament a través de la plataforma entràpolis: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/368-garri-al-forn-amb-compota-de-reineta.html

Cabaret reivindicatiu contra la violència masclista i la discriminació

El muntatge d’El Mirall, que ha significat la seva primera incursió en el món del cabaret, l’ha pogut preparar, dissenyar i perfeccionar fins a dotar-lo d’una interpretació impecable gràcies al suport del mestre indiscutible d’aquest art: Roberto G. Alonso. La inestimable tutorització que va fer als actors i actrius del grup teatral blanenc va ser cabdal perquè l’aprenentatge superés amb escreix qualsevol expectativa prèvia.


Roberto G. Alonso va encarregar-se d’impartir-los un taller per introduir l’elenc d’actors i actrius en el món del cabaret. Un art que combina música, dansa i humor provocatiu, sota una constant picada d’ull a la intel·ligència. Sota aquest embolcall pretesament frívol El Mirall amaga una reivindicació que apel·la a les entranyes dels i les espectadores de cop i volta interpel·lats perquè pensin i prenguin les seves pròpies conclusions sobre el què estan veient.

La frivolitat al servei d’una reivindicació molt actual

D’aquesta manera, a través d’un espectacle de cabaret, es va molt més enllà i s’utilitza la frivolitat per assenyalar sense embuts ni subterfugis diversos temes que continuen de plena actualitat. Mostren el ressorgiment d’idees que semblava que feia temps que havien passat a formar part de la història però que, malauradament, recentment estan presents de manera dolorosament reiterativa.


És una denúncia contra una parta de la societat i contra els poders jurídics i polítics que ajuden a perpetuar els estereotips patriarcals que promouen que continuïn vigents determinades conductes. No només la violència de gènere, també denuncien els comportaments violents i tota mena de discriminacions que no tenen cap mena de justificació. Tot això amb la professionalitat i savoir faire que ja és marca de la casa del grup El Mirall.

Ara bé, si ens quedem tan sols amb els seus elements lúdics, Garrí al forn amb compota de reineta és també una oportunitat única de recuperar i fer repàs de cançons que formen part de la memòria col·lectiva del segle XX. Són temes que totes i tots aquells que ja tenen una trajectòria emocional més llarga sabran reconèixer per haver escoltat durant la seva infantesa i adolescència.


Ret homenatge a grans cantants i actrius que van brillar amb llum pròpia en el món de l’escena catalana, amb noms propis prou coneguts pel gran públic com Guillermina Mota, Núria Feliu i Rosa Maria Sardà. En definitiva, un espectacle entretingut però reivindicatiu alhora.

La creació coral ha comptat amb l’assessorament i suport del creador del grup El Mirall, Pep Alum, i l’elenc d’actors i actrius –entre els quals s’hi ha comptat brillants i sorprenents incorporacions- està format per: Eva Ariza, Esther Bordallo, Oriol Gallart, Anna González, Mireia Micàs, Anna Noguer, Cristina Pérez, Xavier Puigdemont, Carme Rodríguez i Albert Torras. C


Respecte els actors i actrius que van estrenar l’obra el passat mes de juliol al Teatre de Blanes, val a dir que el proper cap de setmana hi haurà un canvi. El paper que interpreta habitualment Bru Gallart el passaran a incorporar una actriu i un actor: Janas Torra i Roger Busquets Huix. Per últim, com és habitual, Carlos González, Hugo González i Kore Velasco s’han encarregat de la llum i el so.
Data de realització: 05/20/2022 | Data de la darrera actualització: 05/20/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300