Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes dóna suport al 1er Dia Europeu de l’Esofagitis Eosinofílica per donar-li visibilitat


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/20/2022 07:15:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellL’Ajuntament de Blanes dóna suport al 1er Dia Europeu de l’Esofagitis Eosinofílica per donar-li visibilitat

Durant tres dies la façana principal del consistori s’il·luminarà de color vermell, que identifica aquesta malaltia crònica minoritària desconeguda

Al llarg de tot l’any l’Ajuntament de Blanes dóna suport i col·labora per contribuir a conscienciar la societat i fer més visibles qüestions que tenen a veure amb la justícia social, els drets de les persones, o malalties i dolències que afecten la salut. Aquesta cap de setmana és el torn d’aquest darrer àmbit, a través del què serà el 1er Dia Europeu de l’Esofagitis Eosinofílica (EoE), que se celebrarà diumenge vinent, 22 de maig.


Façana de l'Ajuntament de Blanes il·luminada de color
vermell, que identifica l'Esofagitis Eosinofílica
Es tracta d’una iniciativa liderada per AEDESEO –Associació Espanyola d’Esofagitis Eosinofílica- que vol unir les associacions de malalts i comunitats sanitàries de diferents països europeus per actuar de manera conjunta. L’objectiu és poder col·laborar plegats i aconseguir donar una major visibilitat a aquesta malaltia emergent que actualment encara és una gran desconeguda.

Dia Europeu de l’EoE, 22 de Maig

El proper diumenge, 22 de maig, diversos països europeus han organitzat diferents esdeveniments al carrer per donar a conèixer l’EoE. El seu objectiu és donar-li la màxima visibilitat i recolzament per aconseguir disminuir retards en els diagnòstics, trobar més mètodes de diagnòstic no invasius, més metges o equips interdisciplinars familiaritzats amb la malaltia, accés a fàrmacs específics, finançament a l’estat espanyol igual que a la resta d’Europa i el recolzament professional en solucions dietètiques.


Des de Blanes, per donar suport a aquesta iniciativa, durant tres nits la façana principal de l’edifici consistorial es tenyirà de color vermell, el color que identifica aquesta malaltia crònica. La petició la va adreçar directament a l’Ajuntament de Blanes la mare d’un nen de 10 anys que pateix la malaltia, i que precisament és la delegada a Catalunya d’AEDESEO.

Què és l’Esofagitis Eosinofílica

L’Esofagitis Eosinofílica és una malaltia crònica localitzada a l’esòfag, causada per una resposta del sistema immunològic davant antígens alimentaris. Aquesta resposta es tradueix en dificultats per tragar aliments –disfunció esofàgica-, així com amb la inflamació produïda per eosinòfils, leucòcits que de forma normal no s’haurien de trobar a l’esòfag.


Com a resultat, el pas per l’esòfag es va fent més estret, i acaba arribant a impedir el trànsit dels aliments. La malaltia es presenta tant en nens i nenes com en adults, i es manifesta a través de diversos símptomes que es deuen a un mal funcionament de l’esòfag. A nivell microscòpic, s’observa una acumulació d’eosinòfils –un tipus de leucòcits o glòbuls blancs superior al què és habitual a les parets de l’esòfag.



Data de realització: 05/20/2022 | Data de la darrera actualització: 05/20/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300