Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

MIFAS incentivarà la inserció laboral de les persones amb discapacitats físiques com a objectiu prioritari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/26/2022 09:11:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MIFAS incentivarà la inserció laboral de les persones amb discapacitats físiques com a objectiu prioritari

Ha estat un dels punts tractats a l’Assemblea Territorial Anual celebrada a Blanes de l’entitat que aplega 5.777 persones sòcies, de les quals 1.339 són de La Selva i l’Alt Maresme

La delegació de MIFAS (Minusvàlids Físics Associats) de La Selva i l’Alt Maresme localitzada a Blanes ha acollit l’Assemblea Territorial Anual de la Zona Sud de l’entitat, ja que es tracta d’un dels àmbits més representatius que té l’entitat. Actualment el grup MIFAS aplega un total de 5.777 persones sòcies, de les quals 1.339 són de La Selva i l’Alt Maresme.


Assemblea MIFAS celebrada a Blanes dissabte passat
L’Assemblea, celebrada aquest passat dissabte, va estar encapçalada pel president de MIFAS, Albert Carbonell, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; acompanyats pel membre de la junta territorial, Julio Merino, i la regidora d’Acció Social, Marian Anguita. L’actual delegada territorial, M. Jesús Herrera, va haver d’excusar la seva presència. La delegació de MIFAS a La Selva i l’Alt Maresme atén, assessora i ofereix diferents activitats i serveis a les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial d’aquests dos àmbits comarcals.

Objectiu Prioritari: incentivar la inserció laboral

Durant la presentació de la Memòria 2021 i el Programa d’Activitats per aquest 2022, el president de MIFAS va marcar com un dels objectius prioritaris incentivar la inserció laboral de les persones amb discapacitats físiques, orgàniques i sensorials. Actualment hi ha un total de 1.241 persones inscrites a la borsa de treball de MIFAS, de les quals 383 són de la zona de La Selva i l’Alt Maresme.


D'esquerra a dreta: Albert Carbonell, Àngel Canosa,
Marian Anguita i Julio Merino
D’aquest total, hi ha 427 persones que estan inserides laboralment en la totalitat de l’àrea d’influència de MIFAS, i d’aquesta xifra, 130 persones pertanyen a la zona de La Selva i l’Alt Maresme. El servei d’integració laboral funciona des del 1994 i té com a objectiu fomentar la inserció així com assessorar a les persones per a la recerca de feina i a les empreses per cobrir llocs de treball, informant-los en especial sobre la Llei General de la Discapacitat.


En aquest darrer sentit, MIFAS es presenta a totes les licitacions de gestió de serveis a què puguin accedir els seus socis i sòcies, prioritzant en primer lloc les tasques que pertanyen a contractacions d’administracions públiques. En l’actualitat, l’entitat s’encarrega de la gestió de zones d’estacionament regular en diferents ciutatsd, com per exemple Banyoles, Pals, Santa Coloma de Farners, Salt i Palamós, i està en constant recerca de noves oportunitats a les quals es pugui presentar.

MIFAS, una entitat amb 42 anys de trajectòria professional

El grup MIFAS és una entitat sense ànim de lucre que ja compta amb 43 anys de trajectòria professional, que treballa prioritàriament en la inserció social i laboral de les persones amb discapacitats físiques, orgàniques i sensorials a la demarcació de comarques gironines. El seu objectiu és mantenir la unitat i l’espai de referència del col·lectiu al territori, reivindicar 4les necessitats que planteja el col·lectiu davant les administracions, així com promoure i prestar serveis al col·lectiu que no estan coberts per l’administració.


L’origen de l’entitat es remunta al 1978, quan un grup de persones amb discapacitat física de les comarques gironines va decidir formar una associació per revitalitzar el moviment associatiu a favor de la problemàtica que els afectava. Tot just l’any següent, al 1979, naixia MIFAS per cobrir el buit que hi havia a Girona i comarques, ja que fins llavors no hi havia cap altre organisme que representés aquest col·lectiu.

Pel que fa a la delegació de La Selva i Alt Maresme de Blanes, l’actual local es va inaugurar el desembre de l’any 2014, traslladant-se de l’anterior ubicació que havien ocupat des del 2006. Va ser un canvi qualitatiu, ja que l’actual seu fa una superfície de 200 m2, i l’anterior feia 60 m2. Recentment s’hi ha efectuat algunes millores, que poc abans de començar l’assemblea anual, van visitar l’alcalde i la regidora d’Acció Social, acompanyat del representant de la delegació.


La seu de MIFAS a Blanes està situada al barri de La Plantera, i val a dir que aquest local és prou conegut per tothom a la ciutat, ja que anteriorment tenia una destinació d’ús públic. Durant un temps aquestes dependències van allotjar amb caràcter provisional el què havia de ser el nou ambulatori d’Els Pins-La Plantera-Racó d’En Portas mentre s’acaba de construir l’edifici del CAP-2, que va ser inaugurat al 2008.
Data de realització: 05/26/2022 | Data de la darrera actualització: 05/26/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300