Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha recuperat la Festa de Cloenda del 13è Projecte Rossinyol, que ha comptat amb 26 alumnes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/28/2022 10:30:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha recuperat la Festa de Cloenda del 13è Projecte Rossinyol, que ha comptat amb 26 alumnes

En aquesta nova edició han participat alumnes de la Universitat de Girona i de Blanes, procedents d’Hondures, Argentina, Gàmbia, Síria, Senegal, Marroc, Colòmbia, Romania i Rússia

Poc a poc, les limitacions que necessàriament suposava l’organització d’esdeveniments per les mesures de seguretat de la pandèmia, estan quedant cada vegada més enrere, i això ha suposat la recuperació de diverses activitats. Algunes d’elles són novetat, però d’altres ja ocupaven un lloc fixe en les agendes de molts col·lectius.Foto de grup dels participants a la Festa de Cloenda
del Projecte Rossinyol 2021-22
Aquest darrer cas és el què té a veure amb la festa que es va poder tornar a fer ahir presencialment: la Festa de Cloenda del Projecte Rossinyol. De fet, la presentació del projecte –que va tenir lloc el passat mes de novembre- ja es va poder tornar a fer amb tota normalitat, podent engegar l’experiència amb la necessària presència que sempre contribueix a què tot flueixi de manera més natural.


A diferència de l’any passat, en què la cloenda es va haver de fer telemàtica, en aquesta ocasió, per cinquena edició no consecutiva, es va organitzar una cloenda que va tenir un marcat caire lúdic enlloc d’un acte formal i oficial. Es va celebrar una autèntica festa, i perquè encara fos més sentida, igual que en les tres anteriors edicions ‘normals’, es va allotjar en un dels centres escolars que participen en l’experiència.


Algunes de les parelles participants al projecte d'aquest curs
Aquest passat divendres la festa es va fer a l’Escola Pinya de Rosa, després que les quatre anteriors ocasions es va acollir als centres de Mossèn Joan Batlle, Carles Faust, Joaquim Ruyra i La Plantera. Els protagonistes de la festa, com no podia ser d’una altra manera, van ser els nois i noies que han participat formant sengles parelles al Projecte Rossinyol. Ho van fer acompanyats pels directors, caps d’estudis o coordinadors dels respectius centres educatius, així com d’amics i familiars.


L’acte el va encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora d’Acció Social, Marian Anguita. Tots dos es van encarregar de donar la benvinguda, i elogiant tant la generositat dels mentors com l’esforç esmerçat pels mentorats en una iniciativa que en cada nova edició sempre ha estat molt ben valorada per tothom. Finalment, tots dos també es van encarregar de lliurar els diplomes acreditatius a tots i totes les alumnes.

13è Projecte Rossinyol a Blanes amb 26 alumnes

Aquest curs 2021-2022 el projecte ja ha arribat a la 13a edició, i ha comptat amb la participació de 26 nois i noies dividits en 13 parelles. Els mentorats tenen entre 8 i 13 anys d’edat, i estudien en 7 centres educatius blanencs d’ensenyament públic primari i secundari. Són l’Escola Napoleó Soliva, l’Escola Carles Faust, l’Escola Quatre Vents, l’Escola Pinya de Rosa, l’Escola Mossèn Joan Batlle, l’Escola Joaquim Ruyra i l’Institut Serrallarga.


Les famílies dels escolars de Blanes provenen de diferents països africans, sud americans i europeus: Hondures, Argentina, Gàmbia, Síria, Senegal, Marroc, Colòmbia, Romania i Rússia. Per la seva banda, els mentors i mentores viuen majoritàriament a Blanes, i estudien diverses carreres a la Universitat de Girona: Educació Infantil, Infermeria, Treball Social, Enginyeria Agroalimentària, Dret ADE/Economia i Psicologia.

Una experiència molt ben valorada per tothom

El Projecte Rossinyol es va posar en marxa per primera a Blanes coincidint amb el curs 2009-2010 i, des de llavors, la valoració que n’han fet els seus participants sempre ha estat molt positiva. Es basa en la interrelació que s’estableix entre mentors (estudiants universitaris voluntaris) i mentorats (alumnes d’origen estranger), com a base per al mutu aprenentatge.


El seu objectiu és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes nouvinguts, així com que la Universitat de Girona i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social dels nens i nenes. La voluntat és incentivar el desenvolupament dels joves escolars i el seu coneixement del territori, així com consolidar la seva integració social, cultural i lingüística. A canvi, els mentors reben certificats per la formació que al seu temps també reben, i per la tasca realitzada se’ls atorga crèdits de reconeixement o de lliure configuració
Data de realització: 05/28/2022 | Data de la darrera actualització: 05/28/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300