Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La II Caminada per la Salut Mental celebrada a Blanes reivindica que aquestes malalties deixin de ser tabú


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/30/2022 11:26:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXLa II Caminada per la Salut Mental celebrada a Blanes reivindica que aquestes malalties deixin de ser tabú

Han participat 104 persones en una marxa que també s’ha solidaritzat amb el poble ucraïnès lliurant a Creu Roja el 30% de la recaptació feta amb les inscripcions

Blanes ha acollit aquest cap de setmana la II Caminada per la Salut Mental, organitzada per l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, amb el suport del consistori blanenc. De fet, ha estat la segona edició consecutiva, després que la primera va tenir lloc tot just l’octubre passat, coincidint amb una data propera a la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental.


Recinte II Caminada Salut Mental, diumenge passat
L’activitat, celebrada diumenge passat, va començar amb el repartiment dels darrers dorals i bosses del caminant als 104 participants amb què ha comptat la marxa. El tret de sortida es va donar a 2/4 d’11 del matí, iniciant un recorregut de 5 km a peu pla vorejant principalment el Passeig de Mar, que va ser el punt de sortida i arribada. Igual que l’any passat, la II Caminada per la Salut Mental ha estat fruit d’una iniciativa encetada per Maria Otones, una estudiant de la UdG que va dedicar el seu treball de fi de grau a aquesta experiència.


L’objectiu de totes dues edicions ha estat sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, alhora que es promovia l’activitat física com a factor clau en el benestar físic i mental de totes les persones. En definitiva, que les malalties mentals deixin de ser un tabú, demanant alhora una major comprensió per part de la societat i les institucions, igual que ja es va fer l’any passat a través de la lectura d’un manifest.


Tot i que la marxa no tenia un objectiu competitiu, al terme del recorregut es van entregar sengles reconeixements a 8 dels participants. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la presidenta de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, Maria Combalia, van lliurar els premis, acompanyats de les regidores de Salut i Acció Social, Marina Vall·llosada i Marian Anguita respectivament; així com pel regidor d’Esports, Pere Lopera. Més concretament van rebre premis els 1ers i 2ons classificats en masculí i femení, tant en la categoria d’adults com en infantil.

PremisGuanyadors i Guanyadores
1er classificat Infantil MasculíMarc Bartolí (13 anys)
2on classificat Infantil MasculíNil Domínguez (5 anys)
1era classificada Infantil FemeníAlba Ortuño (9 anys)
2ona classificada Infantil FemeníAina Recio (4 anys)
1er classificat Adults MasculíAnuar Uali
2on classificat Adults MasculíJosé Luis Domínguez
1era classificada Adults FemeníFina Cazorla
2ona classificada Adults Femení Adela León

Caminada Solidària amb el poble d’Ucraïna

La caminada ha mantingut en aquesta segona edició el mateix esperit solidari de la primera, de manera que el 30% de la inscripció s’ha destinat a benefici de Creu Roja, més concretament pel projecte d’atenció a les persones refugiades de la guerra d’Ucraïna. Més concretament, es va poder lliurar a la ONG un simbòlic taló pel valor de 100 €, la part de la recaptació que s’havia compromès a lliurar.


La presidenta de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, Maria Combalia, es va encarregar de fer l’entrega del taló als dos representants de l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa: Lluïsa Bertolín i Miquel Lupiáñez, presidenta i vicepresident de l’entitat, respectivament. Segons Creu Roja, l’ONG està atenent més de 2.600 persones a la demarcació de comarques gironines que pateixen aquesta situació.


L’objectiu de l’entitat és minimitzar l’impacte de la situació en les persones afectades, ajudar-les en la seva inserció social i recuperació al seu nou entorn, adaptant-se a les necessitats amb què es van trobant dia a dia. Finalment, l’activitat de la II Caminada per la Salut Mental es va tancar d’una manera encara més festiva, amb una sessió de zumba que es va poder seguir gratuïtament al Passeig de Mar, davant del Banc dels Músics.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/30/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300