Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Cor de Cambra Sota Palau ha celebrat el seu 25è aniversari amb un concert al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/01/2022 08:40:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COR DE CAMBRA SOTA PALAUEl Cor de Cambra Sota Palau ha celebrat el seu 25è aniversari amb un concert al Teatre de Blanes

L’actuació de diumenge passat ha estat la número 260, repartides entre 50 ciutats diferents, i per triar el repertori de l’actuació cada cantaire va escollir una cançó

Una de les formacions vocals més apreciades a Blanes per la seva singularitat és el Cor de Cambra Sota Palau, que el passat diumenge va celebrar el seu 25è aniversari amb un concert commemoratiu allotjat al Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud. Es tractava de compartir amb tothom una vetllada molt especial.


Teatre de Blanes, diumenge passat
Justament per aquest motiu, perquè fos compartida i celebrada particularment pels protagonistes de la jornada, els i les cantaires, el director artístic de la formació coral, Josep Maria Guinart, va demanar a cadascun dels components que triessin una cançó per elaborar el repertori. Així es va formular una actuació que va comptar amb dues parts diferenciades.

A la primera van haver-hi les peces més antigues, mentre que a la segona van sonar les més modernes. Va ser en aquesta segona part quan el Cor de Cambra Sota Palau Sota Palau va oferir la cinèfila i evocadora ‘Moon River’, de Herny Mancini. La coneguda i nostàlgica tonada –popularitzada especialment de la mà d’Audrey Hepburn, qui la interpretava al film ‘Beakfast at Tiffany’s’- va ser seguida per un altre tema molt cinematogràfic: ‘Nella Fantasia, d’Ennio Morricono, amb arranjaments de Jordi Velázquez.


També van sonar ‘Amor Particular’ de Lluís Llach o bé la sardana ‘Somni’, de Manel Saderra. Per festejar aquest assenyalat aniversari, el primer quart de segle de vida, al final de la primera part l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Cultura, Albert Sanz, van lliurar al director del Cor de Cambra Sota Palau un obsequi institucional commemoratiu. Es tractava d’una reproducció en ceràmica de l’escut oficial de l’Ajuntament de Blanes.


El director del Cor de Cambra, Josep Ma Guinart, amb l'alcalde de Blanes,
Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz
Una trajectòria que ha dut la formació blanenca a 50 localitats

El cor de Cambra Sota Palau està dirigit pel músic i compositor blanenc Josep Ma Guinart, qui també és una de les ànima mater del cicle Música a l’Esperança. Va passar a dir-se així, Cor de Cambra Sota Palau, agafant el nom de la seva antiga sala d’assaig, sota el Palau dels Vescomtes de Cabrera. La formació es va estrenar per primera vegada el 18 de maig de l’any 1997 a l’antic Centre Catòlic.


Aquell concert inaugural va aixecar tanta expectació que el van haver de repetir dues setmanes més tard perquè molta gent s’havia quedat sense poder assistir originàriament. A partir d’aquí, cada vegada que ha complert algun aniversari assenyalat també ho ha anat celebrant amb sengles concerts. Amb motiu dels primers 5 anys de vida va actuar a l’Esbarjo Parroquial; el de la primera dècada va ser al Teatre de Blanes; i tant el 15è com el 20è aniversaris van formar part el Cicle de Música a l’Esperança, que precisament se celebra coincidint amb el mes de maig.

Aquesta darrera celebració, la dels 20 anys, va ser especialment intensa, ja que per festejar l’efemèride el Cor de Cambra Sota Palau va complir una autèntica marató musical que va incloure tres actuacions en sengles recintes culturals de Blanes. El periple va començar al Teatre de Blanes, va continuar a la Capella de l’Esperança i va finalitzar al Centre Catòlic. Durant els tres concerts van interpretar 42 peces diferents, tot un repte musical que van complir amb escreix.


La formació vocal es caracteritza per una gran varietat estilista i canta en més de 20 idiomes diferents. Actualment compta amb 22 veus, i en aquests 25 anys ha arribat a muntar un repertori de gairebé 250 cançons, que van des del segle XII fins a obres contemporànies, incloent-n’hi dues escrites expressament per a ells. El concert de diumenge passat ha estat la seva actuació número 260, i fins al moment ha recorregut amb les seves cançons arreu de 50 ciutats diferents.


Entre aquestes actuacions destaquen el Festival Internacional de Música de Cantonigròs del 2011, les actuacions a l’Advent Coral de Praga al 2005, i la interpretació del Llibre Vermell de Montserrat amb la Companyia Elèctrica Dharma i el Cor Anselm Viola al Festival de Música de Torroella de Montgrí. Per últim, cal destacar que el gener 2002, ara fa justament 20 anys, van presentar un CD amb 20 cançons amb el títol ‘Sota Palau a Palau’, i el 2016 van participar en l’enregistrament del CD Ratpenat, del cantautor blanenc Isaac Ulam.Data de realització: 06/01/2022 | Data de la darrera actualització: 06/01/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300