Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra aquests dies la Setmana del Mar 4rt Memorial Albert Ros amb diverses activitats


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/07/2022 08:41:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaLa Biblioteca Comarcal de Blanes celebra aquests dies la Setmana del Mar 4rt Memorial Albert Ros amb diverses activitats

Els actes culminaran el proper divendres 10 de juny amb una Cantada d’Havaneres a les 8 del vespre al Pati de la Magnòlia de la biblioteca

Al llarg de l’any la Biblioteca Comarcal de Blanes celebra un munt d’activitats que formen part de la seva agenda anual, algunes de les quals sortosament ja es van poder recuperar presencialment l’any passat, encara que fos amb mesures de seguretat per la COVID. Una d’elles és el cicle que inclou diverses accions, emmarcades en la ‘Setmana del Mar’.


Imatges d'Arxiu: Cantada d'Havaneres - III Memorial Albert Ros 2021
Des del 2019 ha passat a nomenar-se ‘Memorial Albert Ros per retre homenatge a un veterà mariner que va ser amic, pescador, lector i actiu col·laborador de la Biblioteca Comarcal. Albert Ros va morir el 8 de juny de 2018, coincidint precisament amb la ‘Setmana del Mar’ d’aquell any, per això des de llavors ha donat nom a aquest cicle d’activitats.

Activitats de la Setmana del Mar 2022

La idea d’organitzar aquest cicle va néixer l’any 2012, arran que dins el programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’, la Biblioteca Comarcal de Blanes va convidar algunes entitats relacionades amb el mar. Per tant, aquest 2022 es compleix la 10ena edició. Cada any s’organitza coincidint amb la setmana en què s’escau el 8 de juny, el Dia Mundial dels Oceans.


Totes les activitats que es fan durant el cicle estan relacionades amb temes mariners i enguany la primera va arrencar el passat 30 de maig amb l’exposició ‘Caretta a la vista’ que es podrà visitar fins al 23 de juny, i que es va completar el cap de setmana amb una xerrada i un taller infantil. Aquest dimarts dia 7 a les 7 del vespre es presentarà el llibre ‘Rumba de Indianos’ a càrrec del seu autor, German Holtheuer Beausire, amb un espectacle literari i musical.


L’endemà dimecres dia 8 a 2/4 d’11 del matí la sessió de ‘Nascuts per Llegir’ –l’hora del conte per als més petits- es farà amb la narració ‘Aigua, notes i gotes’, i el mateix dia a 2/4 de 8 del vespre es presentarà un altre llibre: ‘Línia de flotació’, a càrrec del seu autor, Jordi Ballart. El dijous dia 9 a 2/4 de 6 es farà la cloenda del ‘Miniclub de lectura’ amb el llibre ‘Sol’, i a les 6 de la tarda el Taller Infantil ‘Construïm un catamarà’ a càrrec d’ENGINY-era, per a infants de 6 a 10 anys amb inscripció prèvia, ja que les places són limitades.


Exposició Playmobil al vestíbul de la Biblioteca Comarcal
La jornada de divendres inclourà a 2/4 de 6 la cloenda del Club de Lectura Juvenil, per a joves a partir dels 12 anys, amb el llibre ‘Somni d’una nit d’estiu’, i a les 8 del vespre la tradicional ‘Cantada d’Havaneres’, a càrrec del Taller d’Havaneres de Blanes. Val a dir que una altra activitat que també coincideix amb la Setmana del Mar són els ‘Diorames Mariners de Playmobil’ que estaran allotjats al vestíbul de la Biblioteca Comarcal fins el proper 12 de juny. En aquest cas l’activitat també està inclosa en un altre cicle, el de la II Fira del Col·leccionisme de Playmobil, que s’acollirà a Blanes el cap de setmana de l’11 i 12 de juny.





Data de realització: 06/07/2022 | Data de la darrera actualització: 06/07/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300