Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 15 de Juny Blanes caminarà pels Drets de la Gent Gran amb 4 columnes que sortiran des d’arreu de la ciutat


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/10/2022 08:54:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

gent granEl 15 de Juny Blanes caminarà pels Drets de la Gent Gran amb 4 columnes que sortiran des d’arreu de la ciutat

Coincidirà amb el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, i culminarà al Passeig de Mar amb la lectura d’un manifest

Un dels trets que caracteritza la ciutat de Blanes és que, quan cal reivindicar algun dret o denunciar alguna injustícia, se surt al carrer per donar-ho a conèixer amb concentracions i/o manifestacions. En aquesta ocasió des de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de diverses entitats, es vol incidir de manera especial en la defensa dels drets de les persones grans.


Homenatge a la Gent Gran Juny 2019
Per això el proper dimecres 15 de juny s’ha organitzat una ‘Marxa pels Drets de les Persones Grans’, coincidint amb el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament’ que s’escau en aquesta data. La marxa començarà a 2/4 de 10 del matí, i s’ha estructurat en 4 columnes que sortiran des de quatre indrets diferents situats arreu del municipi.

Una d’elles sortirà des de la carismàtica Rotonda dels Focs, a la cruïlla de la Carretera d’Accés a la Cota Brava amb el Carrer Anselm Clavé; la segona des de la Zona d’Aparcament que hi ha darrera el CAP II, davant l’Estació d’Autobusos; la tercera des del Parc del Col·legi Santa Maria, al Carrer Salut, 44; i la quarta des de la Zona del Port, més concretament a la rotonda d’entrada on hi ha una àncora, al Passeig de la Mestrança 103.


Les quatre columnes aniran a confluir a un altre dels llocs més emblemàtics de la ciutat, la Roca de Sa Palomera. Allà s’immortalitzarà el moment amb una fotografia de grup, i després l’activitat es traslladarà al Passeig de Mar, on es faran els parlaments i la Lectura del Manifest. Després la reivindicació esdevindrà en un Final de Festa amb diferents entreteniments, música, obsequis, un pica-pica i, sobretot, un bon ambient.

S’espera la participació de centenars de persones

Les previsions en què es treballa és que participin en la marxa centenars de persones, donada l’activa assistència d’actes que mobilitza habitualment a les persones grans. L’activitat està organitzada per l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, comptant amb la implicació de diverses entitats del municipi.

Començant per dues de les que representen les persones grans: l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar. També col·laboren l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa, el Grup Fondistes Blanes i l’Ambulatori de Blanes, així com amb la indispensable implicació de la Policia Local de Blanes, que s’encarregarà de vetllar per la seguretat dels recorreguts a peu.


No cal dir que la ‘Caminada pels Drets de les Persones Grans’ no tan sols està pensada perquè hi participi aquest segment d’edat. Pot afegir-s’hi qualsevol persona que tingui ganes de denunciar d’una manera activa els abusos i maltractaments de què són objecte. No és la primera vegada que Blanes es mobilitza per reclamar els drets de la gent gran: el juny del 2018 es van estar fent diverses concentracions davant l’Ajuntament, i una manifestació per reclamar millores en les pensions.

Altres accions de reforç per lluitar pels Drets de la Gent Gran

Des d’Acció Social també s’ha treballat en d’altres accions de reforç que d’una manera simbòlica també contribueixin a sensibilitzar i conscienciar la ciutadania respecte la necessitat de defensar els drets de les persones grans. Una d’elles tindrà lloc el mateix dimecres 15 de juny a la nit, quan s’il·luminarà la façana principal de l’Ajuntament de Blanes amb el color que simbolitza aquesta lluita.


L’altra formarà part de la ‘Caminada pels Drets de les Persones Grans’ a través de dos elements. Un d’ells serà una pancarta que també es penjarà a la façana principal de l’edifici consistorial un cop hagi finalitzat tota l’activitat. L’altra seran unes polseres de roba de color verd que es repartiran als quatre punts de sortida entre tots i totes les participants, i que duran escrit el lema ‘Pels Drets de les Persones Grans’.



Data de realització: 06/10/2022 | Data de la darrera actualització: 06/10/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300