Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Mostra Gastronòmica TastABlanes torna a aplegar centenars de persones dissabte al vespre


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/13/2022 09:21:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MINIATURALa Mostra Gastronòmica TastABlanes torna a aplegar centenars de persones dissabte al vespre

La recuperada experiència va ser un èxit de públic, que va poder degustar propostes culinàries per a tots els gustos, en un tasteig del què es pot trobar arreu del municipi

La darrera edició del ‘TastABlanes’ celebrada la tarda-vespre del passat dissabte ha significat poder recuperar una exitosa experiència que ja havia guanyat molts adeptes abans que la COVID estronqués la seva continuïtat. Novament, la Mostra Gastronòmica va congregar centenars de persones al Passeig de Dintre, on es va tornar a allotjar, igual que en les anteriors edicions.


TastABlanes, dissabte a la nit al Passeig de Dintre
En aquesta ocasió es va tornar a optar, igual que en les últimes edicions, per unificar la imatge de tots els establiments i empreses gastronòmiques blanenques participants. Per això, estaven distribuïts en diversos estands similars a cabanes de fusta d’aparença rústica, on s’oferien les diferents propostes i temptacions culinàries capaces de satisfer tota mena de gustos.


El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat i Turisme, Jordi Urgell,
amb personal de l'Àrea i alguns dels principals promotors de l'experiència
Organitzat per l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Blanes i l’Associació d’Hostaleria de Blanes, la valoració ha estat unànimement positiva. No tan sols perquè al llarg de la vetllada –des de les 6 la tarda fins les 12 de la mitjanit- el regalim de visitants va ser constant. L’alegria de poder tornar a celebrar el TastABlanes era palesa tant pels establiments com pel públic.

Degustacions de tota mena de propostes gastronòmiques

A diferència de les anteriors ocasions, per poder degustar les propostes gastronòmiques del TastABlanes no calia adquirir prèviament cap tiket: es pagava directament en cada parada, on s’oferien tres o quatre tastets representatius a preus que oscil·laven des de 1€ fins els 5€. Un ample ventall de preus per a productes destinats a complaure paladars per a tots els gustos.


Per poder degustar-ho còmodament, es van instal·lar diverses taules i cadires als dos extrems del recinte, un recurs molt agraït per la clientela. En aquesta nova edició han participat 17 empreses i establiments: La Balma, Racó de Laura, Papas Callejeras, Llaggurt, Call Vú, Sa Croqueta, Cacao Café, Tarannà, T-3, Cafè del Mar, Mma Mia, Bocado, Poma Verda, Blandae, Casa Oliveras, Cava Laviret i Cervesa Marina. S’hi va poder degustar des d’empanades i croquetes fins a quiche de carbassó i cargols, passant per pizzes, crepes, planxats, pastissets i dolços de diversos gustos, cava i altres entreteniments.


Hi va passar gent de totes les edats; des de persones grans fins a joves, passant per famílies senceres que completaven la passejada aturant-se a fer un most per reposar forces i seguir el camí. Es tractava de poder fer –tal com el nom de l’experiència ja indica- un tastet per regalar-se el paladar, però també per abastir-se i fer un most a mitja tarda o mitja nit, depenent de la gana que es tingués, ara que la calor que ja comença a deixar-se sentir trastoca tots els horaris.

Els encarregats d’atendre els estands on es podia sucumbir a les diferents temptacions gastronòmiques eren els propis responsables dels locals i empreses participants. Ara bé, seguint l’objectiu que fa uns quants anys va menar l’organització de la primera edició del ‘TAB’ estiuenc, tothom portava una mateixa uniformitat fugint de distintius propis: una samarreta negra amb el lema del TastABlanes.


Concert amb 'La Central' al TastABlanes
I és que la filosofia del TastABlanes és que la unió fa la força, més enllà de la sana competència que pot haver dins un mateix ram, i es reivindica que cal posar en valor la riquesa gastronòmica que hi ha a Blanes a través dels seus locals de restauració. D’aquesta manera, es concentra en un mateix indret una mostra del què es pot trobar repartit arreu del municipi sense haver-s’hi de desplaçar.


Per fer més amena l’experiència, a quarts de 10 de la nit es va comptar amb una actuació en directe al recinte del TAB. En aquesta ocasió va actuar la banda de ‘La Central’, que va oferir un complet repertori a base de versions de cançons de tots els temps, per complaure gent de totes les edats que formaven l’heterogeni públic congregat al Passeig de Dintre.





Data de realització: 06/13/2022 | Data de la darrera actualització: 06/13/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300