Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit del ‘Barri Escape’ de Blanes l’Escape Room Exterior basat en un Viatge Temporal a S’Auguer i Sa Massaneda


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/14/2022 11:40:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOÈxit del ‘Barri Escape’ de Blanes l’Escape Room Exterior basat en un Viatge Temporal a S’Auguer i Sa Massaneda

Diverses voluntàries i voluntaris dels dos veïnats i els Manaies de Blanes es van encarregar durant el matí del diumenge de donar veracitat al joc on van participar una 80ena de persones

Els barris blanencs de S’Auguer i Sa Massaneda van ser els escenaris naturals on es va desenvolupar el ‘Barri Escape’ durant el matí d’aquest passat diumenge. L’experiència ha estat valorada per l’organització com tot un èxit, i potser un dels indicis que seria així ja va ser que, a l’hora de fer-se les inscripcions, ja es van haver de tancar tot just 24 hores després que s’havien posat en marxa, perquè s’havia superat el topall de places disponibles.


'Barri Escape', l'Escape Room als barris de S'Auguer i Sa Massaneda
basat en un viatge temporal, diumenge passat
Finalment van participar una 80ena de persones, disposades a passar una emocionant experiència de fer un Escape Room exterior, amb els viatges temporals com a leitmotiv. A partir de 2/4 de 10 del matí i fins quarts de 2 de la tarda es van fer un total de 15 sessions amb equips d’entre 2 i 6 persones, que havien d’anar superant consecutivament les diferents proves que se’ls anava plantejant.


Per poder-ho fer el màxim de verídic possible i que els jugadors i jugadores tinguessin la sensació d’estar participant realment en la història que se’ls plantejava, ha estat indispensable el treball desinteressat d’un grup de voluntaris i voluntàries que s’han ficat en la pell de diversos personatges, o bé s’han encarregat de diversos detalls logístics. També ha estat cabdal la implicació dels Manaies de Blanes, que ja compten amb una dilatada experiència a través de les Recreacions Històriques que fan regularment arreu del país.


‘Barri Escape Blanes’: el rescat d’una científica atrapada en l’època romana

Per aconseguir guanyar al Barri Escape, els equips havien de superar les consecutives proves dividides en 6 estacions, cadascuna d’elles ubicades en diversos racons de Sa Massaneda i S’Auguer, però també en un altre temps. El joc s’iniciava al Centre Cultural Els Padrets, l’any 2022, on dues científiques els explicaven que la màquina del temps ‘Tempus Fugit 2000’ s’havia espatllat, deixant l’equip de científics investigadors atrapats en diferents èpoques de Blanes.


Des d’aquí calia anar a la primera estació, que ja retrocedia fins al 2019, i així successivament fins acabar a la darrera estació ubicada a la Penya dels Padrets i situada a l’any 73 després de crist. Aquí és on els soldats romans figurava que retenien una científica presonera i, mitjançant la superació de la darrera prova gràcies a la perícia dels participants en el joc, podien retornar tots a l’època actual.


Acció inclosa al Projecte de Treball als Barris

L’Escape Room ha estat una activitat pensada per la Dinamitzadora TIC del projecte ‘Treball als Barris’, que s’ha encarregat d’idear l’estructura i les proves del joc, comptant amb la col·laboració amb el voluntariat de S’Auguer i Sa Massaneda i els Manaies. Ha estat tot aquest grapat d’efectius els qui s’han encarregat de crear les proves físiques i digitals, l’atrezzo, la decoració, el vestuari i l’execució del joc que caracteritzats de diferents personatges per dinamitzar el joc i donar pistes, si cal, als equips.


Per tant, ha estat el producte de la suma d’esforços per fer realitat una experiència que forma part del programa Treball als Barris del Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes. El programa ‘Treball als Barris’ de Promoció de la Ciutat està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social.





Data de realització: 06/14/2022 | Data de la darrera actualització: 06/14/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300