Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu un cap de setmana a ritme caribeny amb el ‘Bachata Summer Festival’, amb centenars de participants


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/20/2022 08:59:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes viu un cap de setmana a ritme caribeny amb el ‘Bachata Summer Festival’, amb centenars de participants

Allotjat a l’esplanada del pavelló, l’esdeveniment gratuït ha inclòs tallers, exhibicions de ball i dos concerts centrals amb ‘Grupo Extra’ i ‘Las Karamba’

Aquest passat cap de setmana Blanes ha viscut dues intenses jornades a ritme caribeny, a través del ‘Bachata Summer Festival’, que va tenir lloc la nit de divendres, així com a la tarda i a la nit de dissabte. Centenars de persones de totes les edats –majoritàriament gent jove i adulta, però també públic familiar- han participat durant les dues jornades, havent-ne assistir comparativament un major nombre dissabte.


Tot i que s’han hagut de combatre les elevades temperatures que ja es portaven assolint des de dies anteriors –les més altes en el què portem de pre-estiu-, els i les espectadores han participat activament en tota mena d’al·licient que han envoltat l’esdeveniment gratuït. Allotjat a l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports –un espai prou ampli com per permetre ballar amb seguretat- fins i tot potser es podria dir que la calor predominant ha ajudat tothom a traslladar-se a les latituds d’on és més pròpia aquesta música.

Unes melodies encomanadisses, que convidaven a ballar al més estaquirot, i que aviat contagiaven l’alegria i el ritme que les caracteritzen a tothom qui s’hi ha acostat al llarg del cap de setmana. L’escenari alçat a l’esplanada del pavelló va anar acollint tota mena d’artistes i grups que van animar les dues jornades, amb l’alegria i l’espectacularitat que són marca de la casa en aquest tipus de festivals.

Actuacions estel·lars de ‘Grupo Extra’ i ‘Las Caramba’

El ‘Bahata Summer Festival’ va començar a vibrar la tarda vespre del divendres, a quarts de vuit del vespre, amb tallers de salsa i bachata, i música a càrrec de DJ’s que no temptaven al personal amb tota mena de melodies. Cap al vespre, després d’una intensa sessió d’exhibicions de ball a càrrec de duets, parelles i grups, va arribar un dels primers plats forts del festival.


Jordi Urgell i Carlos Garzón amb 'Las Karamba'
Si al llarg del festival s’han anat succeint dalt l’escenari artistes de talla internacional, un dels dos grups més coneguts que van contagiar al públic l’emoció d’aquesta música van ser divendres a la nit les components de ‘Las Karamba’. Són una barreja multicultural formada íntegrament per dones, procedents de Venezuela, Cuba, Argentina, Panamà i Catalunya. Una banda amb un estil musical on es barreja la salsa, la timba i la música urbana des d’una perspectiva social femenina.


Actuació 'Grupo Extra'
L’endemà dissabte l’activitat va començar molt més d’hora, a quarts de 5 de la tarda, amb més tallers de salsa i bachata, shows, exhibicions i un bon grapat d’actuacions musicals i de ball que van animar el personal fins conduir-lo al plat fort de la jornada, tot un huracà anomenat ‘Grupo Extra’. Integrat per El Nene Flow (Neftali Caba), El Turko (Yassir Neher), Tony Santana (Edward Anthony Regalado Santana), Manny Rod (Emmanuel Rdoríguez) i Yewdry Alvarado, la seva actuació no va deixar indiferent a ningú.


Jordi Urgell i Carlos Garzón amb 'Grupo Extra'
Especialment Manny Rod, el cantant solista, amb una veu versàtil que s’adapta a la bachata, la balada, el R & B i altres ritmes. A ‘Grupo Extra’ se’ls reconeix per una presència escènica de molta força i energia, amb coreografies i harmonies que van acompanyar un públic entregat de bell antuvi en un intens viatge musical. En la seva relativament curta trajectòria, Grupo Extra ha compartit escenari amb grans figures de l’escena internacional de la música llatina, i han recorregut mig mon amb la seva frenètica i encomanadissa actuació.


Tant divendres com dissabte es van acostar al backstage del ‘Bachata Summer Festival’ de Blanes el primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Turisme, Jordi Urgell, i el regidor d’Hisenda i Recursos Humans, Carlos Garzón. Tots dos van aprofitar l’ocasió per saludar els dos principals grups que han destacat al cartell d’actuacions –Las karamba i Grupo Extra-, així com a la resta d’artistes que han animat l’esdeveniment musical.


Així, el festival també ha inclòs les actuacions de: Full Project; Alfónso y Mónica; Alberto Rica; DJ Evelyn; DJ Ned; Carlos y Judit; Alex Morales; Alicia y Yexy; Erica & Javi; Isaac, Ivone i Judit; Gonza & Avana; Osdanys; Mario Layunta; Sebastián Ibarra; Kalalú; Henry; i Yabucoa Ladies. Ha estat organitzat per l’Ajuntament de Blanes amb UDS Latinjam, que compta amb més de 15 anys d’experiència en aquest tipus d’esdeveniments.





Data de realització: 06/20/2022 | Data de la darrera actualització: 06/20/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300