Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recuperarà al 100% la Festa Popular de la Revetlla de Sant Joan al Passeig de Mar


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/21/2022 11:03:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

RevetllaSantJoanBlanes recuperarà al 100% la Festa Popular de la Revetlla de Sant Joan al Passeig de Mar

En relació als darrers anys, l’activitat s’ha traslladat a l’altre costat del passeig, i inclourà tallers, música en directe, un sopar popular, l’encesa d’una foguera i la lectura d’un manifest

Si bé aquests dos darrers anys s’ha seguit celebrant la Revetlla de Sant Joan, cal recordar que –especialment al 2020-, s’ha hagut de fer a mig gas, sense alguns dels elements que més la caracteritzen. Per això, aquest 2022 s’espera amb més ganes que mai poder gaudir d’una festa popular molt esperada per tothom, perquè marca l’inici d’un nou cicle –l’arribada de l’estiu-, així com el canvi d’habits per a moltes persones.


L’organitzen la Colla de Diables Sa Forcanera, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa i l’Ajuntament de Blanes en col·laboració amb la Colla Gegantera, el Punt d’Informació Juvenil, Nau4 Espai Jove, Òmnium Cultural i l’Associació de Veïns de Sa Carbonera. També col·laboren un bon grapat d’establiments i empreses de Blanes, que contribueixen en diversos aspectes de la celebració.

Escenari al Passeig de Mar, a tocar de la Plaça Catalunya

En relació als anys anteriors, una de les principals novetats és que enguany l’escenari no estarà ubicat al Banc dels Músics, sinó que estarà justament a l’altre costat del Passeig de Mar, a tocar de la Plaça Catalunya, just on hi ha l’entrada al pàrquing SABA. L’activitat començarà a les 5 de la tarda i s’allargarà fins les 3 de la matinada, quan es tancaran totes les activitats.


Els primers ingredients de la tarda seran uns Tallers de Reciclatge amb l’objectiu de fomentar la interacció amb els infants i els joves. Es tracta de realitzar instruments musicals i altres estris amb material reciclat, així com els tradicionals ninots per cremar-los en la foguera. Els tallers estan adreçats a gent de totes les edats, i es farà des de les 5 de la tarda fins les 8 del vespre.

La Flama del Canigó, lliurament de ‘La Flameta’, Sopar i Música

Abans, intercalada amb la realització dels tallers, Blanes rebrà un dels elements que simbolitzen aquesta vetllada nocturna: l’arribada de La Flama del Canigó, que servirà per encendre la foguera, el preàmbul de la impactant actuació que oferirà la Colla de Dibles Sa Forcanera. La rebuda de la flama es completarà amb la lectura del ‘Manifest de Sant Joan’, així com l’entrega de ‘La Flameta’, en al·lusió a la Flama del Canigó que caracteritza als Països Catalans la Nit de Sant Joan. Dijous al vespre està previst que perduri aquesta tradició blanenca.


‘La Flameta’ és un reconeixement que s’entrega a una entitat o col·lectiu del municipi que hagi estacat en especial per la seva tasca al llarg de tot l’any arreu de Blanes, contribuint així a la difusió i la projecció exterior de la vila. L’any passat es va lliurar al grup musical ‘Biflats’, format majoritàriament per músics blanencs, i de cara a aquest 2022 és una incògnita que no es resoldrà públicament fins la nit de la revetlla, el proper dijous.


La vetllada continuarà després amb un Sopar Popular. Per participar-hi encara queden alguns tikets a la venda, al preu de 10%, al Bar de Can Rafel. L’àpat començarà a 2/4 de 9, i després s’ha programat una Exhibició de Breakdance i una sessió de Micro Obert. El darrer ingredient de la nit seran tres concerts que començaran pels volts de les 10 de la nit, i que s’allargaran fins les 3 de la matinada.


S’han previst quatre actuacions: ‘Klarsus + Acros’ (música rap); ‘La Mosca Band’ (versions de Ska i Reggae); i finalment dues sessions de punxar discs. Primer amb ‘Les 3 des-gràcies’ i després amb ‘El Racó Paremiològic PD’s).



Data de realització: 06/21/2022 | Data de la darrera actualització: 06/21/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300