Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 200 alumnes d’ensenyament secundari de Blanes han celebrat aquests dies Plens Municipals


Camí de tornada


Menú principalMés de 200 alumnes d’ensenyament secundari de Blanes han celebrat aquests dies Plens Municipals

Amb el nom ‘Fem una Sessió del Ple Municipal’, l’alumnat ha emulat per unes hores les funcions que fan els representants polítics

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat aquestes darreres setmanes sengles sessions plenàries que tan sols diferien respecte les que s’hi fan habitualment pel que fa als seus protagonistes. Es tractava de celebrar Plens Municipals protagonitzats per alumnes de la vila que, per unes hores, s’han posat en la pell dels polítics de Blanes. Han fet propostes, les han debatut i votat i, finalment, han escoltat els precs i preguntes del públic.


Han estat sis grups d’alumnes de tercer i quart d’ESO del Col·legi Cor de Maria i de l’Institut Sa Palomera. A banda dels alumnes que exercien d’alcaldes o alcaldesses, així com de regidors i regidores també hi ha hagut un secretari i un interventor de l’Ajuntament, que també tenen la seva funció específica en els plenaris. Per contra, a diferència de les sessions oficials, aquí els convidats han estat l’alcalde de Blanes i algunes de les regidores i regidors de l’arc municipal, que han assistit per donar suport als protagonistes responent a les qüestions que els han estat plantejant.


Recurs Educatiu ‘Fem una Sessió del Ple Municipal’

L’experiència forma part de les propostes que cada any elabora el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, emmarcades en la Guia de Recursos Educatius que es posa a disposició de tots els centres escolars. Més concretament, es presenta sota el nom Fem una Sessió del Ple Municipal, i s’encarrega de preparar-ho tot amb els alumnes l’Àrea de Participació Ciutadana.


Està adreçat a alumnes de 3r i 4t d’ESO que vulguin conèixer el funcionament del plenari municipal. Des de la redacció de l’ordre del dia, passant per l’exposició dels punts a tractar, el debat següent i la votació. D’altra banda, també han après d’una manera didàctica els drets i les facultats de les entitats i ciutadans en general per intervenir en el plenari, així com el dret de propostes i dret d’intervenció.


Han identificat els diferents moments d’un plenari, amb una part resolutiva i una altra de control, així com el protagonisme que hi tenen de l’equip de govern i de l’oposició. També han conegut les tasques internes de la Secretaria i la Intervenció municipals, han conegut l’entorn que envolta el plenari, així com la seva capacitat per influir en el posicionament dels grups municipals sobre un determinat tema.
Data de realització: 06/22/2022 | Data de la darrera actualització: 06/22/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300